HarmonyOS 3.0 anunțat oficial. Promite performanță îmbunătățită și consum redus de energie

28.07.2022
HarmonyOS 3.0 anunțat oficial. Promite performanță îmbunătățită și consum redus de energie

Sistemul de operare HarmonyOS 3.0 a fost anunțat oficial de către Huawei în China și promite să ofere în această toamnă îmbunătățiri atât la nivelul interfeței, cât și la nivel de performanță. Primul dispozitiv care va fi livrat cu noua versiune va fi tableta MatePad 11 Pro, anunțată în cadrul aceluiași eveniment, însă va fi compatibil și cu smartphone-uri, ceasuri și televizoare inteligente ale companiei Huawei și nu numai.

Noul HarmonyOS 3.0 aduce schimbări la nivelul interfeței Huawei

Există acum peste 300 de milioane de dispozitive active care au sistemul de operare HarmonyOS instalat. Acestea sunt în mare parte telefoane, tablete și ceasuri vândute în China, dar câteva dintre modele se regăsesc și în Europa. Se pare însă că la fel de repede crește și numărul dispozitivelor compatibile cu HarmonyOS Connect, precum electrocasnice și alte dispozitive și accesorii inteligente. Recent am văzut chiar și o sticlă de apă conectată la smartphone.

harmonyos 3.0 widgets

Cele mai importante schimbări la nivelul interfeței sunt la capitolul widget-uri, care pot lua mai multe forme și dimensiuni și care pot ajusta felul în care conținutul este afișat pe acestea. La fel ca în iOS, widget-urile pot fi plasate în meniul principal, printre aplicații, sau pot fi plasate una peste cealaltă în stive interactive.

harmonyos 3.0 buds

O altă noutate importantă este posibilitatea de a conecta două perechi de căști true wireless la un singur smartphone pentru a oferi ascultare simultană pentru două persoane. Am văzut astfel de funcții în trecut pe iOS și OneUI de la Samsung pe câteva modele de căști. Și în cazul Huawei, doar unele vor permite această capabilitate, precum noile FreeBuds Pro 2.

Cele mai importante noutăți ale HarmonyOS 3.0 sunt însă legate de performanță, unde Huawei promite că va oferi cu până la 7% îmbunătățiri în pornirea de aplicații, timp de răspuns cu 14% mai rapid în acțiuni din aplicații și 18% îmbunătățire la glisări de pe ecran. Astfel, telefoanele vor asigura o senzație de fluiditate mai bună decât pe HarmonyOS 2. De asemenea, consumul de energie ar trebui să scadă cu 11% în aplicații care folosesc GPU față de versiunea anterioară.

harmonyos 3.0 performance

Huawei promite lansarea HarmonyOS 3.0 în luna septembrie, pe anumite dispozitive compatibile. Din păcate, nu avem încă o listă oficială și nici confirmarea că sistemul său de operare va veni pe smartphone-uri în afara Chinei.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult