Home Sharing dezactivat în iOS 8.4 – Update

08.07.2015
Home Sharing dezactivat în iOS 8.4 - Update

Update: Eddy Cue, vice preşedinte al diviziei Internet Software and Services din cadrul Apple, a dezvăluit pe Twitter că este posibil ca Home Sharing să seîntoarcă în iOS 9. Acesta nu a oferit detalii despre motivul eliminării sale din versiunea 8.4, însă este evident că Apple Music nu se împacă momentan prea bine cu bătrânul iTunes.

Lansarea Apple Music afectează mai multe aspecte ale modelului de business al companiei decât ne-am fi aşteptat iniţial. Pe lângă modificarea aplicaţiei de redare de muzică de pe iOS şi reducerea spaţiului de stocare de pe noile modele de dispozitive iPod, acest serviciu a dus la eliminarea funcţiei Home Sharing de pe dispozitivele cu iOS care folosesc versiunea de software 8.4.

Aceasta oferea posibilitatea de a reda muzică pe orice dispozitiv compatibil prin reţea direct de pe computer, prin intermediul iTunes. Astfel, puteai avea acces la întreaga librărie de muzică în orice cameră unde exista o conexiune la reţea, fie wireless, fie cu fir. Acum însă Apple Music este singura opţiune pentru a face acest lucru pe dispozitivele cu iOS cu cel mai recent update.

Home Streaming este încă disponibil pentru redarea de pe un computer pe altul sau de pe computer pe Apple TV, însă nu şi pe dispozitivele mobile. Probabil că lipsa acestei funcţii nu va afecta prea multe persoane atât timp cât Apple Music se află în perioada de test de trei luni, care nu costă nimic, însă cu siguranţă se va face simţită odată ce compania va începe să ceară bani pe abonamentul lunar. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult