Huawei ar putea pregăti anunțul HarmonyOS 3.0 foarte curând

01.10.2021
Huawei ar putea pregăti anunțul HarmonyOS 3.0 foarte curând

Sistemul de operare HarmonyOS nu are o istorie foarte lungă. Acesta a fost lansat în 2020 pe ceasuri și televizoare inteligente în China, iar în 2021 a ajuns în sfârșit și pe telefoane, în versiunea 2.0. Se pare însă că Huawei adoptă un ciclu de dezvoltare mai rapid, un reprezentant al companiei confirmând deja că o lansare a versiunii HarmonyOS 3.0 este iminentă. În timp ce un anunț al sistemului de operare nu implică obligatoriu și lansarea pe piață, vom afla destul de curând ce noutăți pregătește Huawei pentru următorul său update de software.

HarmonyOS 3.0 ar putea fi anunțat în următoarele săptămâni

HarmonyOS 2.0 este în continuare bazat pe Android, însă pe o versiune mai veche, la care Huawei încă avea acces în varianta AOSP. Software-ul scris pentru Android încă funcționează pe sistemul de operare al producătorului chinez, lucru demonstrat de faptul că toate aplicațiile din Huawei AppGallery pot fi instalate fără probleme, iar aplicațiile în format .apk din alte surse pot fi instalate direct.

Este vorba mai degrabă despre o schimbare de branding, care sugerează că elementele extra pe lângă funcțiile Android standard, sunt dezvoltate în totalitate de către Huawei. Vorbim aici despre interfața sistemului de operare, dar în special despre modul în care Huawei poate să conecteze dispozitive din ecosistemul său pentru a funcționa împreună.

Având în vedere că Huawei a prezentat prima dată HarmonyOS 2.0 în luna septembrie a anului trecut, dar a lansat prima versiune publică abia în primăvara lui 2021, este posibil ca HarmonyOS 3.0 să aibă o soartă similară. Conform IT Home News, un angajat Huawei a confirmat faptul că va exista și anul acesta un Huawei Developer Conference, care va avea loc pe data de 24 octombrie. Aici va fi anunțată oficial noua versiune.

Conform Huawei, HarmonyOS este deja instalat pe 120 de milioane de dispozitive, compania oferind update-ul în fiecare lună pe din ce în ce mai multe dispozitive. Lista de telefoane și tablete compatibile include chiar și telefoane lansate în urmă cu cinci ani, precum Huawei P10 și Mate 9.

sursa: IT Home News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult