Huawei lansează HMS Core 5.0. Aduce serviciile proprietare cu un pas mai aproape de Google

23.06.2020
Huawei lansează HMS Core 5.0. Aduce serviciile proprietare cu un pas mai aproape de Google

Huawei Mobile Services, alternativa la aplicațiile și serviciile Google de la producătorul chinez de smartphone-uri, a primit un nou update major. Compania Huawei continuă să investească multe resurse în atingerea parității de funcții cu Google Mobile Services. Cel mai recent update, HMS Core 5.0, adaugă câteva funcții pe care obișnuim să le găsim pe majoritatea smartphone-urilor de pe piață. Acestea sunt prezente pe majoritatea telefoanelor din piață.

HMS Core 5.0 adoptă câteva funcții disponibile deja pe alte sisteme de servicii

Telefoanele Huawei care folosesc exclusiv Huawei Mobile Services au început deja să primească actualizări pentru suita HMS Core. Telefoanele cu EMUI pot descărca din AppGallery actualizarea de la versiunea precedentă, 4.1  la noua versiune HMS Core 5.0. Actualizarea nu este tocmai mare, necesitând doar 83 MB pentru download. Acest update nu aduce serviciile la egalitate de funcții cu cele de la Google, dar este un mic pas în această direcție.

Iată ce noutăți aduce update-ul Huawei Mobile Services 5:

  • Adaugă funcții audio, video, capabilități de motoare grafice și grafică generată pe computer în cadrul motorului de realitate augmentată și alte capabilități ale serviciilor
  • Servicii de poziționare: suport pentru poziționare prin crowdsourcing și capabilități de management ale funcțiilor de locație (pornirea sau oprirea unor funcții atunci când ajungi într-un anumit loc)
  • Servicii Push: suport pentru LBS, notificări push contextuale
  • Alte optimizări în cadrul serviciilor

Practic, cele mai importante funcții ale noului update sunt referitoare la realitate augmentată. Huawei are acum un sistem proprietar care permite dezvoltarea unor aplicații de acest gen pe dispozitivele sale. Acestea vor putea folosi fotografii, clipuri video și grafică 3D, la fel ca sistemele de AR de la Google și Apple.

De asemenea, funcțiile de „fencing”, care pot fi folosite în automatizări, sunt foarte importante. Prin intermediul lor poți seta dacă telefonul să fie tot timpul deblocat atunci când ajungi acasă. Poți seta de asemenea diverse funcții pentru dispozitivele smart home. Asta nu înseamnă că software-ul EMUI integrează asta acum. Dezvoltatorii vor putea însă publica în AppGallery aplicații cu aceste capabilități bazate pe API-urile Huawei.

Update-ul este disponibil momentan în China și probabil că va fi lansat pe telefoanele Huawei din toată lumea în viitorul apropiat.

via Giz China

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video