In tarile din UE, Windows 7 vine fără Internet Explorer

12.06.2009
In tarile din UE, Windows 7 vine fără Internet Explorer

Consiliul Uniunii Europene s-a dovedit mult mai impunător decât buzunarele doldora de bani ale conducătorilor Microsoft. După numeroase avertismente şi câteva amenzi usturătoare (ultima de aproape 1 miliard de Euro) pentru practici anti-concurenţiale, gigantul din Redmond a decis să renunţe la integrarea browser-ului Internet Explorer în Windows 7. Desigur, este vorba despre o versiune specială, Windows 7 E, care va fi comercializată doar în statele din Uniunea Europeană.

Fie că sunteţi încântaţi sau, dimpotrivă, consideraţi că era mai bine ca IE să fie prezent în Windows 7, trebuie să vă adresaţi în mod special companiei Opera Software ASA (dezvoltatoarea cunoscutului browser Opera), cea care, la sfârşitul anului 2007, a dat în judecată Microsoft şi a cerut Comisiei Europene să-i oblige să renunţe la integrarea browser-ului în sistemul de operare. Iată că până la urmă s-a întâmplat.

Rezultatul la nivel global nu va fi unul dezastruos pentru Microsoft, însă în Europa va însemna scăderea semnificativă a cotei IE-ului. Se ştie că majoritatea utilizatorilor începători folosesc Internet Explorer pentru că le vine pe tavă şi nu ştiu să instaleze sau se tem să încerce diverse alternative. Astfel, Firefox va trece pe primul loc mai devreme decât ne aşteptam.

Windows 7 fără IE

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News