Inspirat de Apple, Samsung modifică propriul web browser mutând bara de adrese la partea de jos

03.11.2021
Inspirat de Apple, Samsung modifică propriul web browser mutând bara de adrese la partea de jos

Deși chiar Google a experimentat cu ani în urmă același design, abia când schimbarea a apărut în ultima versiune de Safari livrată cu iOS 15 Samsung a decis să mute bara de adrese la partea de jos a ecranului, modificând propriul web browser Samsung Internet.

Începând cu iOS 15, browserul Safari vine cu un nou format de pagină, având bara de adrese mutată la partea de jos a ecranului. Deși schimbarea făcută nu este apreciată în mod unanim de fanii Apple, Samsung a decis să dea curs noului trend, testând deja noul design de interfață cu versiunea beta a aplicației Samsung Internet. Aceasta este disponibilă și în versiune de Android, inclusiv pe telefoane non-Samsung.

Dorind să evalueze mai întâi reacția utilizatorilor, Samsung a inclus noua interfață în spatele unei setări opționale ce poate fi bifată în meniul Settings, la secțiunea Layout. Utilizatorii au de ales intre Top pentru interfața clasică și Bottom, cu noua bară de adrese unificată afișată la partea de jos.

Între timp, schimbarea încercată de Google și oficializată de Apple pare să se lovească de refuzul a cel puțin o parte dintre utilizatorii Safari, care au și primit o concesie sub forma unei setări care permite revenirea la vechia interfață. Apple a operat deja această modificare pe iOS 15, iPadOS și macOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult