Viral: Un student folosește iOS 15 pentru a copia notițele colegilor de facultate. VIDEO

15.10.2021
Viral: Un student folosește iOS 15 pentru a copia notițele colegilor de facultate. VIDEO

iOS 15 nu a venit cu foarte multe funcții noi pentru utilizatorii de iPhone, fiind mai degrabă un update evolutiv, care îmbunătățește anumite aspecte. Printre singurele funcții cu adevărat noi din sistemul de operare de pe iPhone-uri regăsim posibilitatea de a selecta text direct din fotografii, lucru realizat prin algoritmi AI care rulează pe nucleele neurale ale cipurilor de la A12 Bionic în sus. Studenții deja au luat aminte de această funcție și au început să o folosească în sălile de curs pentru a-și ușura munca. Cel puțin… cei mai leneși.

Funcția Live Text din iOS 15 permite copierea rapidă a textelor la școală

Un clip a devenit viral pe Twitter și TikTok după ce un student a demonstrat cât de ușor poate să „copieze” notițele colegilor folosind noua funcție de Live Text din iOS 15. Este de ajuns să scoți telefonul, să faci zoom pe ecranul unui coleg care ia notițe și să realizezi o fotografie. După aceea, poți selecta imediat întregul text și îl poți lipi într-un alt document. Acest lucru este posibil atât pe iPhone, cât și pe iPad, iar în curând, funcția Live Text va fi activată și pe computerele Mac, prin update-ul la macOS Monterey.

Apple a gândit această funcție pentru a face mai ușoară selectarea numerelor de telefon de pe afișe sau pentru a copia rapid o adresă, un e-mail sau adresa unui site de pe un banner, însă întotdeauna utilizatorii vor găsi noi cazuri de utilizare pentru astfel de funcții. Nu este clar dacă această metodă de „copiere” este sau nu permisă în școli, însă cu siguranță va deveni o practică din ce în ce mai răspândită odată ce studenții și elevii descoperă existența acestor capabilități pe care telefoanele, tabletele și computerele lor le dețin.

„Furtul” de notițe poate avea însă și efecte negative pentru studenți, aceștia preferând să îi lase pe alții să noteze materia predată la curs și să primească informația deja scrisă, în loc să fie atenți la cursuri și să își scrie propriile idei.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult