Instagram a lansat Boomerang pentru realizarea de animaţii scurte

26.10.2015

Instagram a lansat o nouă aplicaţie numită Boomerang, dedicată realizării de scurte clipuri animate. Se pare că această formă de conţinut este din ce în ce mai populară pe internet, iar multe companii încearcă să atragă public către serviciul lor cu soluţii din ce în ce mai interesante. Spre diferenţă de clipurile video de pe Instagram şi cele de pe Vine, Boomerang realizează animaţii scurte, de o secundă, pe care le derulează la infinit.

Deşi vorbim despre o aplicaţie Instagram, se pare că un cont pe reţeaua de socializare foto nu este necesar. Folosind camera foto de pe smartphone, Boomerang realizează cinci fotografii, pe care le reda apoi şi în sens invers. Rezultatele sunt scurte, nu includ sunet şi sunt salvate în albumul foto de pe iOS sau Android. Acestea pot fi apoi urcate manual pe Instagram, Facebook, sau orice alt serviciu în format video.

Interfaţa este simplă şi intuitivă. Există doar două butoane: record şi switch camera. Astfel, oricine poate realiza o scurtă animaţie pentru reţele de socializare în doar câteva secunde. Deşi clipul are doar o secundă în mod normal, acesta este salvat într-un format de 4 secunde, pentru a putea fi publicat şi pe reţele de socializare care nu oferă clipuri video cu derulare automată.

Asemeni altor aplicaţii secundare de la companii care deţin reţele de socializare, Boomerang este momentan un experiment. Aplicaţia a fost dezvoltată de o echipă mică din cadrul Instagram, care a realizat conceptul în timpul unui hackathon intern care a avut loc în timpul verii. În cazul în care aceasta va avea succes, sunt şanse mari să vedem integrarea funcţiilor sale în aplicaţia principală a reţelei. De asemenea, nu este prima aplicaţie de acest gen de la Instagram, Boomerang fiind precedată de Hyperlapse, care crează clipuri scurte accelerate şi folosind stabilizare optică digitală.

Boomerang ar putea fi folosit în moduri interesante odată ce Facebook oferă posibilitatea de a seta clipuri video ca imagine de profil şi cu siguranţă va aduce un flux de ştiri mai animat pe Instagram, unde clipurile video sunt redate automat. Aplicaţia se găseşte gratuit pe AppStore şi Google Play Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult