Instagram primeşte cinci noi filtre şi filmări în slow-motion

17.12.2014
Instagram primeşte cinci noi filtre şi filmări în slow-motion

Instagram a primit destule actualizări de-a lungul timpului, însă funcţiile sale de bază au rămas în mare parte neschimbate. Celebrele filtre ale aplicaţiei arhicunoscute de comunitatea pasionată de publicarea de fotografii pe reţele de socializare au primit însă cinci noi intrări în listă într-un nou update al variantei de iOS, alături de noi capabilităţi destinate îmbunătăţirii serviciului în varianta sa mobilă.

Cele cinci filtre se numesc Slumber, Crema, ludwig, Perpetua şi Aden. Acestea sunt prezentate ca opţiuni mai discrete, pentru cei care nu vor să modifice drastic coloristica fotografiilor. De asemenea, acestea vor beneficia de îmbunătăţirile aduse capturilor foto, imaginile fiind acum înregistrate la o calitate mai înaltă. Interfaţa de aplicare a filtrelor a fost de asemenea modificată, oferind acum o variantă blurată a fotografiei care oferă o idee generală despre modul în care va arăta produsul finit.

Aplicaţia de iOS poate acum să ofere şi corecţie de perspectivă în editorul integrat, cât şi posibilitatea de a ordona filtrele în partea de jos a ecranului în funcţie de preferinţe. Acestea pot fi ascunse complet din aplicaţie, utilizatorii fiind încurajaţi să îşi pună filtrele preferate la începutul listei. Instagram încearcă să utilizeze la maximum capabilităţile seriei de smartphone-uri iPhone 6 şi oferă acum posibilitatea de a urca pe serverele sale înregistrări video şi în format slow-motion. Acestea au aceeaşi limită de timp, însă efectul de încetinire ar putea fi folosit în moduri creative.  

Instagram pentru iOS în varianta sa nouă este deja disponibil pentru download din AppStore şi poate fi descărcat în variantă completă de către cei care nu au aplicaţia instalată, sau ca update pentru utilizatorii deja existenţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult