Intel lansează Unison, o aplicație care-ți conectează PC-ul la smartphone-ul cu Android sau iOS

03.01.2023
Intel lansează Unison, o aplicație care-ți conectează PC-ul la smartphone-ul cu Android sau iOS

Deși a fost anunțată ca o exclusivitate pentru deținătorii de PC-uri echipate cu procesoare Intel de ultimă generație, Unison pare că funcționează cu orice configurație Windows, conturând o soluție competentă pentru sincronizare cu dispozitive bazate pe Android și iOS.

Apărând ca o alternativă pentru aplicația Link to Windows dezvoltată de Microsoft, soluția Intel Unison te scutește de majoritatea complicațiilor ce rezultă din folosirea separată a PC-ului și smartphone-ului, sau alte dispozitive. Aplicația îți permite să partajezi fără efort fișiere, să gestionezi alertele de notificare, mesajele și apelurile primite pe alte dispozitive. Poți accesa agenda de contacte de pe smartphone, citi/trimite mesaje text de pe PC și chiar răspunde la apeluri video/voce recepționate pe telefon.

Derivată din tehnologiile Screenovate, un startup israelian recent achiziționat de Intel, aplicația are drept scop să te țină cât mai confortabil așezat în fața noului tău PC, în ideea că nu-ți vei forma alte „obiceiuri” în jurul produselor foarte versatile de la Apple sau Google. Eventual, ajungând la concluzia că nu ai nevoie chiar atât de mult de echipamentul așezat pe masa de birou.

Disponibilă gratuit în Microsoft Store, aplicația Unison funcționează atât prin Wi-Fi, Bluetooth, dar și direct prin conexiunea la internet, oferind sincronizarea automată a alertelor și mesajelor, precum și transferuri rapide de fișiere între dispozitive.

Comparat cu rivalul Phone Link, Unison gestionează ceva mai bine transferurile de fișiere, realizate prin conexiuni Wi-Fi Direct între dispozitivele implicate, fără a mai trece prin rețeaua locală, a cărei acoperire poate fi deficitară în locații precum camerele de hotel. Dezavantajul este că în acest mod poți „împerechea” un PC-ul cu un singur smartphone, accesarea simultană a mai multor dispozitive nefiind compatibilă cu modul de conectare Wi-Fi Direct.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult