Intel anunță Unison, o nouă aplicație care-ți conectează PC-ul la smartphone-ul cu Android sau iOS

01.10.2022
Intel anunță Unison, o nouă aplicație care-ți conectează PC-ul la smartphone-ul cu Android sau iOS

Descrisă drept o soluție multi-platformă de interconectare a dispozitivelor, Intel Unison te scutește de majoritatea complicațiilor ce rezultă din folosirea separată a PC-ului și smartphone-ului, sau alte dispozitive.

Apărând ca o alternativă pentru aplicația Link to Windows dezvoltată de Microsoft, soluția Intel Unison îți permite să partajezi fără efort fișiere, să gestionezi alertele de notificare, mesajele și apelurile primite pe alte dispozitive. Poți accesa agenda de contacte de pe smartphone, citi/trimite mesaje text de pe PC și chiar răspunde la apeluri video/voce recepționate pe telefon.

Concret, planul celor de la Intel este să te țină cât mai confortabil așezat în fața noului tău PC, în ideea că nu-ți vei forma alte „obiceiuri” în jurul produselor foarte versatile de la Apple sau Google, eventual, ajungând la concluzia că nu ai nevoie chiar atât de mult de echipamentul așezat pe masa de birou. Dar spre deosebire de soluția celor de la Microsoft, platforma Intel Unison este oferită ca o exclusivitate disponibilă doare pentru cumpărătorii de PC-uri echipate cu procesoare Intel 12th gen, sau mai noi. Principalul argument oferit de Intel ar fi că Unison suportă în egală măsură platformele Android și iOS, ceea ce nu poate fi spus despre alternativa Microsoft.

Dezvoltată folosind tehnologiile Screenovate, un dezvoltator software achiziționat anul trecut de Intel, Unison funcționează atât prin Wi-Fi, Bluetooth, dar și direct prin conexiunea la internet, oferind sincronizarea automată a alertelor și mesajelor, precum și transferuri rapide de fișiere între dispozitive. În primă etapă, software-ul este disponibil doar cu anumite modele de PC-uri furnizate de Lenovo, Acer și HP, urmând ca suportul să includă și viitoarele PC-uri cu platformă Intel 13th gen

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult