Internet 4.0 de la Samsung oferă ad-block şi securitate în browser pe Android

30.03.2016
Internet 4.0 de la Samsung oferă ad-block şi securitate în browser pe Android

Samsung a lansat o nouă versiune a browserului său de pe Android integrat în interfaţa TouchWiz. „Internet” a ajuns acum la versiunea 4.0, care include o serie de funcţii noi, dedicate utilizatorilor care sunt interesaţi de ascunderea reclamelor şi de navigare pe internet în mod privat. Interesant este modul în care Samsung securizează datele, folosind algoritmul său proprietar, utilizat şi în soluţia enterprise Knox.

Noul Internet 4.0 oferă posibilitatea de a folosi o soluţie de ad-blocking. Deşi nu vine cu un astfel de plug-in pre-instalat, utilizatorul îşi poate alege soluţia preferată de pe Google Play Store, care se va integra cu browserul. Deşi această funcţionalitate a fost integrată şi într-o versiune anterioară a lui Internet de la Samsung, aceasta era compatibilă doar cu Ad Block Plus, care a fost scoasă de pe Play Store de către Google, pentru că încălca termenele de publicare de pe magazin.

Modul Secret este practic o versiune avansată a „private mode” din Chrome, care oferă o experienţă de browsing în anonimitate. De asemenea, acesta poate să ofere o mai bună protecţie a datelor cu un caracter personal, criptând bookmark-urile cu ajutorul algoritmului Knox. Acestea pot fi protejate cu ajutorul autentificării biometrice folosind senzorul de amprentă.

Internet 4.0 pentru Samsung este compatibil cu dispozitive Samsung începând cu Galaxy S4 şi Note 3, până la cele mai recente. Iniţial acesta era programat să fie lansat doar pe smartphone-urile cu Android Marshmallow, însă compania a decis să includă dispozitivele compatibile cu Android 4.0 sau mai nou.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult