Internet Explorer 10 – lansat şi gata de download pentru Windows 7

26.02.2013
Internet Explorer 10 - lansat şi gata de download pentru Windows 7

Internet Explorer 10 nu mai este rezervat exclusiv utilizatorilor Windows 8, după ce Microsoft a decis să deschidă porţile şi pentru cei 700 milioane utilizatori Windows 7, punând la dispoziţie pentru download IE 10 în nu mai puţin de 95 limbi diferite, printre care şi româna.

Lansat cu 4 luni întârziere faţă de versiunea livrată cu sistemul Windows 8, Internet Explorer 10 pentru Windows 7 este oferit prin serviciul Windows Update dar şi în cadrul unui kit de instalare separat, disponibil pentru download accesând link-ul de mai sus.

Ca şi funcţionalitate, Internet Explorer 10 pentru Windows 7 este aproape identic cu varianta pentru Windows 8, incluzând tehnologii cum ar fi API-ul Pointer Events (folosit pentru comenzi prin interfaţă touch) şi suport pentru accelerare hardware prin API-ul Direct2D şi DirectWrite. Drept urmare, IE10 RTM pentru Windows 7 nu poate fi instalat decât aducând aceste componente software la variante echivalente Windows 8.

Internet Explorer 10 pentru Windows 7

O altă schimbare binevenită pentru utilizatorii Windows 7 este activarea implicită a funcţiei Do Not Track pentru Internet Explorer, ce aduce un plus de intimitate în timpul sesiunilor de navigare web.

Spre deosebire de Windows 8, varianta de IE10 disponibilă pentru download utilizatorilor Windows 7 nu dispune de suport Adobe Flash integrat. În schimb, cu IE 10 pentru Windows 7 putem apela la acelaşi plugin ActiveX folosit şi pentru IE 9, menţinut şi actualizat de Adobe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult