iOS 11.3 a fost lansat. Permite dezactivarea limitării performanţei şi aduce funcţii noi

iOS 11.3 a fost lansat. Permite dezactivarea limitării performanţei şi aduce funcţii noi

Cei care au iPhone-uri afectate de problema limitării performanţei şi încă nu au schimbat bateriile în programul cu discount oferit de Apple, pot acum instala iOS 11.3, care oferă posibilitatea de a dezactiva această „funcţie”. Pe lângă noul tab „Battery Health” în setări, noua versiune a sistemului de operare adaugă funcţii îmbunătăţite pentru aplicaţii AR, noi pictograme Animoji şi alte câteva noutăţi.

Desigur, cei mai mulţi dintre utilizatori vor fi interesaţi de meniul Battery Health, care poate fi acum găsit în secţiunea de baterie din setări. Aici poţi verifica starea bateriei telefonului, cât şi modul în care acesta operează. În cazul în care nu a întâmpinat probleme cauzate de o baterie „obosită”, acesta va afişa „Peak Performance”, însă în cazul în care bateria a dus la restartarea telefonului, performanţa este limitată. Utilizatorii pot dezactiva limitarea din acest meniu, performanţa urmând să crească la valorile originale.

ARKit, pachetul software de dezvoltare pentru aplicaţii AR, a ajuns la versiunea 1.5, oferind acum suport pentru suprafeţe verticale. Până în prezent, aplicaţiile AR puteau recunoaşte doar suprafeţe orizontale, însă acum pot fi detectate uşi, dar şi pereţi, elementele virtuale putând interacţiona cu acestea. Cu siguranţă această funcţie va fi utilă în aplicaţii de design interior, precum cea de la IKEA.

Cele patru noi pictograme animate Animoji sunt un leu, un urs, un schelet şi un dragon chinezesc, acestea fiind disponibile doar pentru utilizatorii de iPhone X. Toţi ceilalţi utilizatori de iOS 11 pot însă să primească animaţii Animoji pe dispozitivele care nu beneficiază de cameră TrueDepth.

iMessage a primit o capabilitate mult dorită: conturi de business. Afacerile îşi pot înregistra acum conturi pentru sistemul de mesagerie Apple, putând astfel interacţiona mai uşor cu clienţii de pe iOS. A fost introdusă şi funcţia Health Records, care gestionează indici referitori la sănătatea utilizatorului, putând sincroniza aplicaţia cu sistemele compatibile din spitale. Datele stocate în Health Records sunt criptate, iar accesarea loc necesită o parolă aleasă de utilizator.

Întrucât intimitatea online este un subiect sensibil, iar compania Apple este foarte preocupată de securitate, există acum un buton prin care utilizatorul poate afla clar ce date sunt necesare unei aplicaţii şi cum le va folosi aceasta atunci când primeşte permisiunea.

Puteţi instala iOS 11.3 chiar acum pe toate dispozitivele Apple compatibile din gamele iPhone, iPad şi iPod Touch.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video