iOS 11.4 nu include funcţia de securitate „USB Restricted Mode”

15.05.2018
iOS 11.4 nu include funcţia de securitate „USB Restricted Mode”

Apple continuă să lupte pentru protejarea datelor clienţilor săi, însă aceasta este ceva mai lentă decât se aşteptau anumite companii din domeniu. Zvonurile despre implementarea funcţiei USB Restricted Mode în iOS 11.4 păreau a fi destul de convingătoare, întrucât o companie specializată în securitate a raportat existenţa acesteia în varianta beta, însă versiunea beta lansată public de curând nu include aşa ceva. Elcomsoft, cei care au lansat informaţia iniţială, au confirmat însă că nu au găsit de fapt aceste referinţe, ci sperau să primească o declaraţie din partea Apple pe baza acelui raport.

Agenţiile care au cumpărat software de hacking pentru iPhone-uri precum Cellebrite sau GreyKey pot sta liniştite cel puţin o perioadă, întrucât următoarea versiune incrementală de iOS nu va bloca port-ul USB de pe smartphone-urile Apple. Se pare însă că această funcţie există şi este în dezvoltare în cadrul Apple, însă va fi lansată într-o versiune care va fi lansată mai târziu, iOS 12 fiind cel mai bun candidat pentru debut.

USB Restricted Mode ar trebui să blocheze accesul la port-ul USB în cazul în care dispozitivul nu a mai fost deblocat de mai mult de şapte zile, astfel încât soluţiile de hacking „brute force” precum cele două amintite mai sus să devină inutile. Cea mai nouă variantă beta iOS 11.4 pentru dezvoltatori nu include această capabilitate şi nici nu este menţionată pe lista de noutăţi pentru varianta finală.

Apple încă nu comentează pe baza acestor informaţii, deci probabil că nu vom afla nimic nou până când funcţia nu va fi implementată în mod oficial, probabil într-o versiune finisată, dedicată utilizatorilor finali. De altfel, această capabilitate este atât de obscură pentru majoritatea utilizatorilor, încât probabil că nu va fi menţionată într-o conferinţă de lansare, ci va fi una dintre funcţiile care vor fi menţionate doar într-o listă undeva pe site-ul companiei.

Având în vedere câte probleme a întâmpinat compania cu iOS 11 şi faptul că iOS 12 va fi o versiune mai săracă în funcţii noi (conform zvonurilor), sunt şanse ca noi metode de securitate să fie amânate şi mai mult, către o variantă intermediară de iOS 12, sau chiar varianta din 2019, iOS 13.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult