iOS 12 este instalat deja pe 720 de milioane de iPhone-uri

26.02.2019
iOS 12 este instalat deja pe 720 de milioane de iPhone-uri

A durat mai puţin de jumătate de an pentru ca Apple să atingă performanţa de 80% adopţie a noului sistem de operare mobil iOS 12. Majoritatea covârşitoare a utilizatorilor de dispozitive mobile Apple a făcut deja trecerea la acest sistem de operare, ceea ce este o veste bună pentru dezvoltatorii software, care pot acum să realizeze aplicaţii exclusiv pentru noile versiuni de iOS, folosind API-uri şi funcţii noi din pachetul de dezvoltare software Apple.

Site-ul Apple Developers, care oferă resurse pentru cei care se ocupă cu dezvoltarea software pentru platformele Apple, a publicat un nou raport care prezintă starea sistemului de operare iOS. 80% din totalul de utilizatori activi de iOS folosesc deja versiunea iOS 12, în timp ce încă 12% încă sunt pe iOS 11, versiunea lansată în 2017. Doar 8% din totalul de utilizatori activi folosesc o versiune mai veche precum iOS 10 sau 9. Astfel, 92% dintre utilizatorii de dispozitive iOS rulează în prezent o versiune lansată în ultimii 2 ani.

Atunci când sunt luate în considerare doar dispozitivele din ultimii 4 ani, aceste ponderi sunt şi mai îmbucurătoare. 83% dintre acestea folosesc iOS 12, 12% folosesc iOS 11 şi doar 5% folosesc o versiune mai veche.

Având în vedere că Apple a declarat de curând că are 1,4 miliarde de utilizatori activi de dispozitive, dintre care 900 de milioane sunt utilizatori de iPhone, înseamnă că aproximativ 720 de milioane de utilizatori de iPhone sunt deja pe cel mai recent iOS. Dacă luăm în considerare şi faptul că AppStore generează în fiecare an venituri aproape duble faţă de Google Play Store, se pare că aceşti utilizatori sunt şi dispuşi să investească în software-ul dezvoltat pentru dispozitivele lor, deci dezvoltatorii au foarte multe motive să ofere suport pentru această platformă.

Google a încetat să mai ofere informaţii despre ponderea versiunilor de Android începând cu luna noiembrie, fluxul său fiind momentan în mentenanţă. Raportul de pe 26 octombrie nici măcar nu lista versiunea Android 9.0 Pie, aceasta fiind prezentă pe mai puţin de 0,1% dintre dispozitive. În aceeaşi perioadă, Apple anunţa că 50% dintre dispozitivele sale active rulau deja iOS 12.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult