Un bug software a permis ascultarea apelurilor video pe iPhone-uri. Apple promite update de iOS

29.01.2019
Un bug software a permis ascultarea apelurilor video pe iPhone-uri. Apple promite update de iOS

Apple se laudă cu securitatea dispozitivelor sale, punând un accent deosebit pe protejarea detelor stocate pe acestea sau pe conturile online ale utilizatorilor. Se pare însă că din neatenţie, serviciul său de apeluri video, FaceTime, a rămas vulnerabil, oricine putând să intre într-o discuţie de grup si să asculte ce zic ceilalţi, fără ca apelul să fie preluat.

Funcţionalitatea „Group FaceTime” a fost mult lăudată înainte de lansarea sistemului de operare iOS 12 şi a fost chiar amânată din cauza unor probleme tehnice. Se pare însă că versiunea care a fost lansată ulterior nu era tocmai perfectă. Utilizatorii au descoperit un bug uşor de reprodus care poate deveni o unealtă foarte eficientă de spionaj pentru a intercepta apeluri prin intermediul FaceTime.

Tot ce trebuie să faci pentru a putea auzi apelul este să apelezi persoana care are deja o convorbire FaceTime de grup activă, practic intrând automat în discuţie. Problema apare atunci când cel pe care îl apelezi încă nu a confirmat apelul, însă serviciul începe să îţi livreze sunetul din respectivul apel, ca şi cum ai fi fost deja adăugat.

În urma acestei descoperiri, Apple a oprit posibilitatea de a realiza apeluri video de grup prin FaceTime, însă serviciul de apeluri video standard, cu doi interlocutori încă funcţionează. Compania a promis că va lansa un update pentru iOS care să repare această problemă, însă utilizatorii de iOS şi macOS ar trebui să îşi dezactiveze funcţia FaceTime temporar pentru a fi siguri că nu există şi alte astfel de breşe de securitate.

Curios este faptul că abia acum, la trei luni după debutul Group FaceTime, a fost descoperit acest bug, ceea ce înseamnă că în această perioadă, multe apeluri au putut fi ascultate de către cei care sunau să fie adăugaţi în anumite discuţii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult