iOS 13.2 a fost lansat. Vine cu noul mod de fotografiere Deep Fusion, suport pentru căştile AirPods Pro şi altele

29.10.2019
iOS 13.2 a fost lansat. Vine cu noul mod de fotografiere Deep Fusion, suport pentru căştile AirPods Pro şi altele

Apple se mişcă foarte repede cu update-urile de software în ultima perioadă. Aproape că la fiecare săptămână sau două de a lansarea dispozitivelor iPhone 11, compania lansează câte un update, mai mic sau mai mare. iOS 13.2, un update mult aşteptat de fanii noilor smartphone-uri ale companiei, a fost lansat aseară şi poate fi descărcat de toţi utilizatorii care au dispozitive compatibile. Cea mai mare adiţie este Deep Fusion, noul mod de fotografiere cu AI pentru telefoanele noi, însă există şi câteva alte îmbunătăţiri importante.

Pentru că Deep Fusion este cea mai importantă capabilitate, aceasta este prima menţionată în notiţele de lansare. Aceasta funcţionează doar pe iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max şi se activează în condiţii de iluminare mai slabă. Tehnologia foloseşte mai multe cadre cu mai multe niveluri de expunere pentru a îmbunătăţi detaliile şi pentru a reduce zgomotul de imagine. Deep Fusion nu va funcţiona însă în lumină puternică, fiind folosit modul Smart HDR+ în aceste situaţii. O altă îmbunătăţire la capitolul cameră video este posibilitatea de a schimba rezoluţia în aplicaţia de cameră. Din păcate, doar pe modelele iPhone 11 este posibilă această capabilitate, nu şi pe cele mai vechi.

Cealaltă funcţie importantă este compatibilitatea cu noile căşti AirPods Pro, anunţate aseară. Pentru a folosi toate funcţiile de pe aceste căşti Bluetooth pe iOS, printre care Transparency, Hey Siri şi funcţiile de control prin presiune, este necesar cel mai nou update pe telefonul sau tableta folosită. Compania a adăugat şi peste 70 noi pictograme emoji pentru cei interesaţi.

Siri a primit de asemenea un update important pentru cei care sunt preocupaţi de intimitatea datelor. Poţi acum să permiţi Apple să folosească înregistrările tale de control vocal pentru a îmbunătăţi serviciul, sau poţi să ceri să îţi şteargă toate datele de pe serverele Siri.

Nu în ultimul rând, update-ul iOS 13.2 rezolvă nişte mici bug-uri pe care iOS 13 încă le avea, precum tastatura care nu apărea în anumite situaţii, notificări lipsă pentru anumite mesaje, probleme de backup pe iCloud şi alte astfel de bug-uri.

Dacă aveţi un iPhone SE, iPhone 6S sau mai nou, telefonul vostru este compatibil cu acest nou update. Odată cu iOS 13.2 au fost lansate şi watchOS 6.1, tvOS 13.2, iPadOS 13.2 şi o nouă variantă de macOS Catalina. Acestea pregătesc terenul pentru lansarea serviciului de streaming Apple TV+, care debutează în noiembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult