iOS 13.2.2 rezolvă problema multitasking-ului cauzată de versiunea anterioară pe iPhone şi iPad

08.11.2019
iOS 13.2.2 rezolvă problema multitasking-ului cauzată de versiunea anterioară pe iPhone şi iPad

iOS 13 se dovedeşte a fi o problemă mai mare decât a anticipat Apple iniţial. După excelentul iOS 12, care a reparat multe din problemele din trecut ale platformei mobile, iOS 13 a fost lansat cu multe probleme noi, în ciuda faptului că a adăugat şi multe capabilităţi, în special la categoria captură foto şi video şi servicii (Apple Arcade, Apple TV+, etc.). Încă de la lansare Apple încearcă să repare iOS 13 cu mici update-uri, însă în consecinţă, reuşeşte să strice alte funcţii. Cel mai nou update, iOS 13.2.2, promite să rezolve problemele pe care iOS 13.2 le-a cauzat.

Apple a lansat iOS 13.2.2 ca o revizie rapidă la iOS 13.2, update-ul care a adus pe iPhone 11, 11 Pro şi 11 Pro Max funcţia Deep Fusion, dedicată fotografiilor în lumină mai slabă. Da, acel update a adus de la sine performanţă foto îmbunătăţită, prin captarea mai avansată de detalii, folosind algoritmi AI, dar a stricat şi una dintre cele mai importante capabilităţi din iOS: multitasking-ul.

Mai mulţi utilizatori, atât din rândul celor care folosesc iPhone, cât şi celor care folosesc tablete iPad, au realizat săptămâna trecută că telefoanele lor nu mai ţineau aplicaţiile pornite în fundal mai mult de câteva secunde. Astfel, progresul realizat putea fi pierdut prin simpla schimbare a aplicaţiei de la una la alta. iOS 13.2.2 a fost realizat special pentru a corecta această problemă, însă vine şi cu alte mici reparaţii.

De exemplu, o altă problemă de care mulţi utilizatori s-au plâns a fost pierderea semnalului GSM după închiderea unui apel. Apple spune că a fost rezolvată odată cu iOS 13.2.2 (inclusiv telefonul meu personal, un iPhone X a întâmpinat acest comportament). O altă problemă, legată de e-mail-uri criptate cu S/MIME a fost de asemenea rezolvată. Alte probleme legate de scuritate precum autentificarea prin intermediul Kerkberos în Safari şi prin dispozitivele Lightning Yubikey au fost de asemenea rezolvate.

Utilizatorii de iPhone începând cu modelul 6S pot instala acest update chiar acum, în timp ce utilizatorii de iPad au la dispoziţie iPad OS 13.2.2.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult