iOS 14.5: deblocare și cu masca pe față, suport pentru controllere de PS5 și Xbox Series, dual-SIM 5G

02.02.2021
iOS 14.5: deblocare și cu masca pe față, suport pentru controllere de PS5 și Xbox Series, dual-SIM 5G

Apple nu obișnuiește să detalieze următoarele actualizări de iOS, însă de fiecare dată când lansează noi capabilități într-o variantă beta pentru dezvoltatori, informațiile ajung inevitabil pe internet. Se pare că iOS 14.5 va veni cu o serie importantă de funcționalitate nouă, care îi va bucura în special pe cei care folosesc Apple Watch pe perioada pandemiei. De asemenea, gamerii vor avea motive de bucurie, mai ales dacă au cumpărat noile console PlayStation 5 sau Xbox Series S/X.

Cu iOS 14.5, utilizatorii de iPhone vor putea debloca mai ușor telefonul în pandemie… dacă au și Apple Watch

Face ID s-a dovedit a fi în perioada pandemiei cea mai frustrantă funcție de pe iPhone. Întrucât nu mai există un senzor de amprentă, telefoanele Apple pot fi deblocate rapid doar prin recunoaștere facială. Compania a mai lansat un update în care a accelerat apariția tastaturii pentru introducerea parolei atunci când utilizatorul poartă mască, iar acum deblocarea cu mască va fi posibilă, dar numai cu o singură condiție.

În iOS 14.5, dacă ai la mână un Apple Watch deblocat și dacă sistemul Face ID detectează că ai mască pe față, telefonul se va debloca fără o parolă. Logica este că oricum folosești o parolă pe ceas și dacă ceasul este la mâna ta cu parola introdusă, este clar că tu ești cel care deblochează telefonul. Și pe dispozitivele cu Android există funcția de accesorii securizate, iar telefonul se deblochează fără parolă sau amprentă atunci când este conectat la acestea.

Gamerii se vor bucura de suportul adăugat pentru cele mai noi controllere pentru console: DualSense pentru PS5 și controller-ul de Xbox Series. Anterior, acestea nu funcționau, însă controllerele de Xbox One și DualShock 4 de pe PlayStation 4 erau recunoscute încă de pe iOS 12.

Acest update va introduce și funcția care a speriat reprezentanții Facebook

Ultimele adiții importante în iOS 14.5 par să fie App Tracking Transparency, capabilitatea din iOS care va obliga aplicațiile să ceară acordul utilizatorilor pentru a le urmări activitatea online, și posibilitatea de a activa conectivitatea 5G în format dual-SIM peste tot în lume.

iOS 14.5 va fi lansat cel mai probabil în următoarele câteva săptămâni, după rezolvarea problemelor care vor fi descoperite în versiunea beta. De altfel, abia s-a lansat iOS 14.4, în urmă cu puțin peste o săptămână.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult