iOS 15.2 va anunța utilizatorii de iPhone dacă piesele din telefoanele lor sunt originale

09.12.2021
iOS 15.2 va anunța utilizatorii de iPhone dacă piesele din telefoanele lor sunt originale

iOS 15.2, următoarea versiune majoră a sistemului de operare pentru smartphone-uri de la Apple, va integra o funcție nouă, care ar putea fi foarte utilă utilizatorilor care au nevoie de reparații pentru telefoane. Este vorba despre o nouă secțiune numită „Parts and Service History” în meniul de configurări, care va putea raporta dacă telefonul utilizat a fost reparat sau nu cu piese originale sau unele doar „compatibile”.

iOS 15.2 va permite verificarea autenticității componentelor din iPhone

Apple a anunțat deja că începând cu 2022, va oferi utilizatorilor care doresc să își repare acasă telefoanele piesele necesare, cât și uneltele pentru a duce astfel de operațiuni la bun sfârșit. Totuși, mulți utilizatori vor prefera să apeleze la service-uri, fie autorizate Apple, fie dintre cele generaliste, neafiliate cu Apple.

Pentru a asigura utilizatorii că toate componentele folosite în astfel de reparații sunt originale, Apple introduce Parts and Service History, o nouă secțiune în meniul General din aplicația de configurări. Aici, vor apărea informații despre display, baterie sau camera foto, în cazul în care acestea au fost înlocuite după cumpărarea telefonului.

Pentru modelele iPhone XS, XR sau iPhone SE2, vei putea vedea aici doar informații despre baterie. Apple te poate informa dacă bateria folosită pentru înlocuire este sau nu una originală Apple, sau una care nu poate fi verificată, care este doar compatibilă. Modelele iPhone 11, 12 și 13 pot însă primi și informații despre ecranul folosit de către service pentru înlocuire, verificând astfel autenticitatea lui. În ultimul rând, doar variantele iPhone 12 și 13 vor primi și informații despre camerele foto folosite pentru reparații.

Update-ul se lansează în curând

În cazul în care piesele nu sunt originale, acestea apar cu mesajul „Unknown part” în dreptul categoriei din care face parte. Informațiile rămân stocate pe dispozitiv, deci un service Apple autorizat va putea vedea în cazul unei reparații cu piese neoriginale statusul telefonului.

Odată cu iOS 15.2, Apple renunță și la blocarea pieselor pe telefoanele originale. Astfel, vei putea folosi orice ecran de pe un iPhone 13 cu alte defecte, pe un alt telefon identic, pentru reparații, fără a pierde funcționalitatea Face ID, de exemplu.

Update-ul iOS 15.2 este deja în stagiile finale de testare și este așteptat pentru lansare foarte curând.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult