iOS 17 ar putea adăuga o interfață „smart” pe iPhone atunci când este în stand-by

25.05.2023
iOS 17 ar putea adăuga o interfață „smart” pe iPhone atunci când este în stand-by

Companiile de tehnologie nu au mare jenă în a copia funcții sau chiar elemente de design de la concurență, dacă asta va asigura o experiență mai bună pentru utilizatorii lor. Apple a fost de multe ori o sursă de inspirație pentru rivalii săi, dar, se pare că în iOS 17, compania va copia o funcție de la Google, care cu siguranță va fi apreciată de utilizatorii de iPhone. Se pare că telefoanele vor putea fi „transformate” în hub-uri smart atunci când sunt în mod stand-by, la fel ca noua Pixel Tablet.

Interfața iOS 17 ar putea primi un ecran de blocare interactiv

Conform Mark Gurman de la Bloomberg, una dintre cele mai importante funcții noi din iOS 17 va fi posibilitatea de a avea un ecran de blocare interactiv. Până acum, acesta a fost doar gazda notificărilor și, mai nou, a unor mici widget-uri. După update-ul iOS 17, atunci când întorci telefonul în mod landscape cu ecranul blocat, acesta va afișa o serie de funcții rapide. Poți vedea rapid următoarele evenimente din calendar, starea vremii și notificările într-un mod mai bine organizat.

Leak-ul recent menționează și o interfață landscape similară pentru iPad dar nu este clar dacă o va primi în același timp. Având în vedere cât de apropiat este iPadOS de iOS, cel mai probabil că va veni, dacă nu tot în septembrie, probabil câteva luni mai târziu.

Această funcție pe tablete ar putea fi dezvoltată însă pentru o nouă tabletă de putere mai mică, care se zvonește că ar fi în dezvoltare. Aceasta ar putea beneficia de un spate magnetic, fiind ușor de montat pe diverse suprafețe din casă. Deși va fi tot un iPad complet funcțional, capabilitățile principale ale acestui model ar fi să ofere control asupra dispozitivelor smart home. Noul iPad cu performanță scăzută ar fi însă într-un ciclu de dezvoltare mai lent, având alte produse prioritate, momentan.

iOS 17, iPadOS 17 și restul de variante noi ale sistemelor de operare de la Apple, vor fi prezentate oficial pe 5 iunie, în cadrul WWDC. Tot acolo este așteptat și anunțul dispozitivului VR Reality Pro.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult