iOS 18 ar urma să primească o funcție pe care Android o are de foarte mulți ani

25.03.2024
iOS 18 ar urma să primească o funcție pe care Android o are de foarte mulți ani

În cea mai recentă ediție a newsletter-ului trimis de Bloomberg, Mark Gurman (unul dintre cei mai cunoscuți și credibili “insideri” din “tabăra” Apple) a oferit câteva detalii despre viitoare versiune a sistemului de operare folosit de telefoanele iPhone: iOS 18.

Conform lui Gurman, iOS 18 va aduce un ecran principal mult mai “personalizabil”. Cei de la MacRumors merg și mai departe, afirmând că, odată cu iOS 18, posesorii de iPhone își vor putea plasa pictogramele aferente aplicațiilor preferate oriunde pe ecran, aliniate însă la “grilă”, urmând să fie pentru prima oară în istoria iOS când vor putea exista spații între aceste pictograme.

De altfel, Apple este de părere că iOS 18 va reprezenta cel mai mare update din istorie pentru acest sistem de operare. Compania ar urma să se concentreze pe AI, caracteristici ce au la bază inteligența artificială urmând să fie integrate în sistemul de operare. Mai mult, Apple ar plănui integrarea unui chatbot bazat pe tehnologia Google Gemini.

Apple și-ar dori să-i prindă din urmă pe ceilalți giganți din industria tehnologiei și să prezinte o strategie coerentă atunci când vine vorba de AI. Gurman afirmă, la rândul său, că iOS 18 va include numeroase funcții AI menite să ofere “ajutor în gestionarea vieții de zi cu zi”. Printre acestea s-ar regăsi îmbunătățiri aduse asistentului Siri, playlist-uri generate de AI pentru Apple Music, posibilitatea de a genera documente cu AI în suita iWork, sugestii oferite de AI pentru răspunsurile din iMessage și multe altele.

iOS 18 va fi anunțat la ediția din acest an a conferinței WWDC (Worldwide Developers Conference), care va avea loc în luna iunie. Tot cu această ocazie, Apple ar trebui să dezvăluie și noile versiuni ale sistemelor de operare dedicate celorlalte gadget-uri din portofoliul companiei: iPadOS 18, watchOS 11, visionOS 2, precum și o nouă variantă de MacOS. Compania urmează să confirme perioada de desfășurare a WWDC 2024 în următoarele săptămâni.

Sursa: 9to5Mac.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News