iOS 18, cea mai mare actualizare a seriei iPhone? Cu ce funcții poate veni

29.01.2024
iOS 18, cea mai mare actualizare a seriei iPhone? Cu ce funcții poate veni

Apple se pregătește să lanseze actualizarea iOS 18 în luna iunie, în cadrul evenimentului WWDC, iar conform zvonurilor, aceasta va fi cea mai semnificativă actualizare iOS din istoria companiei. În contextul actual, unde inteligența artificială a devenit un punct major în industria tehnologică, Apple pare să pregătească o un sistem de operare bazat pe multe funcții AI, scrie MacRumors.

În timp ce compania a lansat seria iPhone 15 anul trecut, fără a pune un accent deosebit pe AI, se pare că Apple se va concentra pe asta o dată cu actualizarea iOS 18. Conform lui Mark Gurman de la Bloomberg, actualizarea va aduce o serie de funcții noi centrate pe AI pentru iPhone-uri. Acesta sugerează că iOS 18 va oferi iPhone-ului o transformare mult așteptată, care va răspunde la multe dintre solicitările utilizatorilor și dezvoltatorilor.

Una dintre cele mai mari îmbunătățiri se va concentra pe îmbogățirea funcțiilor AI, care îl va face Siri, asistentul personal, mai inteligent. Totuși, iOS 18 promite să aducă mult mai mult decât îmbunătățiri AI. Craig Federighi, șeful software de la Apple, a menționat anul trecut că sistemul de operare, cu numele de cod Crystal, va include schimbări și actualizări majore.

Printre cele mai așteptate actualizări ale iOS 18 se numără:

O nouă versiune a Siri, mai inteligentă, care utilizează un sistem bazat pe inteligență artificială, cât și funcții AI în aplicația mesaje care pot răspunde la întrebări și pot completa propoziții.De asemenea, Apple ar mai pregăti funcții AI pentru Apple Music, care pot crea „playlist-uri generate automat” și funcții AI generative pentru aplicațiile iWork, cum ar fi Keynote și Pages.

Nu în ultimul rând, noul iOS 18 ar putea veni cu funcții AI pentru Xcode, care pot ajuta dezvoltatorii să „scrie aplicații mai rapid”.

Deși Apple nu a confirmat oficial niciun detaliu, pe baza lansărilor anterioare, este posibil să află totul despre despre iOS 18 abia în cadrul evenimentului de lansare. Totuși, rapoartele actuale sugerează că Apple are în plan mult mai mult decât inovațiile AI anunțate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult