iOS 18: design nou, funcții AI, similarități cu Vision Pro și multe alte îmbunătățiri

26.02.2024
iOS 18: design nou, funcții AI, similarități cu Vision Pro și multe alte îmbunătățiri

Apple se pregătește să aducă schimbări majore de design în următoarea actualizare a sistemului de operare iOS 18, inspirându-se din estetica sistemului de operare Vision OS. Conform unui raport, actualizarea vine cu scopul de a unifica și moderniza interfața utilizatorului (UI) pe toate dispozitivele sale, inclusiv iPhone și MacBook, scrie 9to5Mac.

Potrivit lui Mark Gurman de la Bloomberg, Apple își propune să îmbunătățească designul atât iOS, cât și al macOS, cu scopul de a aduce un suflu nou în experiența utilizatorilor. Deși schimbările vizuale pentru iOS 18 nu sunt așteptate să fie radicale, Gurman sugerează că vom putea asista la un design mult mai atractiv.

Cu toate acestea, iOS 18 va împrumuta anumite elemente de design de la visionOS. „Compania lucrează într-adevăr la actualizarea designului iOS chiar din acest an, dar nu cred că va fi o revizuire totală care să imite visionOS”, a spus acesta Gurman. Lansarea iOS 18 este așteptată la conferința anuală a dezvoltatorilor Apple, WWDC, în iunie 2024. În ceea ce privește macOS, raportul sugerează că Apple a început deja lucrul la schimbările de design pentru acest sistem de operare, care ar putea fi prezentate în 2025 sau 2026.

iOS 18 este considerat a fi cea mai importantă actualizare realizată de Apple

iOS 18 este considerat a fi cea mai semnificativă actualizare de software a Apple până în prezent. Pe lângă schimbările anticipate ale UI, actualizarea iOS aduce o serie de capacități AI în diverse aplicații native, inclusiv Siri, Scurtături, Mesaje, Apple Music și Pages. Într-o conferință legată de veniturile companiei, CEO-ul Apple, Tim Cook, a sugerat, de asemenea, angajamentul companiei față de AI, promițând detalii suplimentare mai târziu în cursul anului.

În plus, anumite funcții AI ar putea fi exclusive pentru modelele presupuse iPhone 16, așteptate să fie echipate cu un Neural Engine cu mai multe nuclee. Pe lângă îmbunătățirile AI, se așteaptă ca iOS 18 să introducă suport pentru RCS (Rich Communication Services) în aplicația Mesaje, așa cum a anunțat Apple în noiembrie 2023. Acest suport este programat să fie lansat mai târziu în 2024, probabil ca parte a actualizării iOS 18.

Odată lansată, integrarea RCS este așteptată să îmbunătățească experiența de mesagerie implicită între dispozitivele iPhone și Android, oferind îmbunătățiri precum partajarea de media de înaltă rezoluție, mesaje audio, indicatori de tastare, confirmări de citire, mesagerie prin Wi-Fi între platforme diferite, funcționalități îmbunătățite pentru chat și o criptare îmbunătățită față de SMS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult