iOS 8.2 aduce compatiblitate cu Apple Watch şi îmbunătăţeşte aplicaţia Health

10.03.2015
iOS 8.2 aduce compatiblitate cu Apple Watch şi îmbunătăţeşte aplicaţia Health

După evenimentul dedicat noului său ceas, Apple a lansat şi un nou update software pentru dispozitivele cu iOS, care aduce sistemul de operare la versiunea 8.2. Deşi sunt incluse multe reparaţii ale unor probleme descoperite în ultimele luni, scopul său este să adauge smartphone-urilor sale compatiblitate cu noul Apple Watch. Momentan, această funcţionalitate nu va putea fi testată, întrucât abia la jumătatea lunii aprilie vor începe pre-comenzile pentru mult aşteptatul accesoriu.

iOS 8.2 vine cu o aplicaţie dedicată ceasului numită chiar Apple Watch. Aceasta va face legătura între smartphone şi ceas şi oferă deja acces la aplicaţia de conectare. Procesul poate fi făcut fie prin fotografierea ceasului (care probabil va afişa un cod QR pe display), fie prin introducerea manuală a numelui dispozitivului.

Aplicaţia include şi câteva clipuri video de prezentare ale ceasului, cât şi un link către secţiunea Apple Watch din AppStore, care va fi activă odată cu lansarea dispozitivului din luna aprilie. Odată ce conectezi un Apple Watch la un iPhone, va fi instalată automat şi aplicaţia Activity, care va monitoriza efortul depus de utilizator. Această aplicaţie apare doar pe toate dispozitivele iPhone 5 sau mai noi. iPhone 4S şi tabletele iPad nu sunt compatibile cu Apple watch.

De asemnea, aplicaţia Health a primit îmbunătăţiri importante. Pot fi acum selectate diverse unităţi de măsură pentru distanţă, temperatură, înăţime şi greutate. Stabilitatea software-ului a fost îmbunătăţită, însă probabil cel mai important este faptul că acum pot fi afişate informaţii colectate de alte aplicaţii din AppStore. O nouă opţiune pentru intimitatea datelor a fost adăugată în aplicaţia Health, care oferă utilizatorilor posibilitatea să oprească înregistrarea numărului de paşi făcuţi, distanţa parcursă şi numărul de trepte urcate.

În cele din urmă, lista de îmbunătăţiri promite stabilitate superioară în Mail, Maps şi Music, cât şi o performanţă mai bună a funcţiei VoiceOver. Mici probleme depistate în aplicaţiile interne Apple au fost corectate, cât şi probleme cu anumite conexiuni Bluetooth, certificate pentru Microsoft Exchange, şi inconsistenţe în folosirea aplicaţiei Calendar.

iOS 8.2 este disponibil chiar acum pe toate dispozitivele care au primit în trecut iOS 8.0 şi 8.1. Actualizarea poate fi făcută fie cu ajutorul unui computer prin intermediul iTunes printr-un cablu de date, fie OTA (over-the-air). Pentru update-ul direct de pe dispozitiv, download-ul variază în funcţie de dispozitiv: acesta poate ocupa între 300 şi 500 MB.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult