iOS 8.3 activează funcţiile Car Play wireless, corectează multe probleme

09.04.2015
iOS 8.3 activează funcţiile Car Play wireless, corectează multe probleme

iOS 8 a adus multe adiţii în experienţa de utilizare a dispozitivelor iPhone şi iPad, însă a venit la pachet cu o serie de probleme. Deşi actualizările software au venit în general repede, au rămas multe alte elemente problematice pe care Apple nu le rezolvase încă. În general variantele majore, precum iOS 8.1 şi 8.2, au adăugat în general funcţii importante precum suport pentru Apple Pay şi pentru Apple Watch, iar noul 8.3 vine cu activarea funcţiilor Car Play în mod wireless, alături de o listă lungă de „reparaţii”.

Printre modificările importante, alături de Car Play, există adăugarea unor noi limbi în repertoriul asistentei digitale Siri, care înţelege acum rusă, daneză, olandeză, tailandeză, suedeză, turcă şi portugheză şi poate acum înţelege mai bine limbile deja existente. Câteva funcţii legate de Siri precum posibilitatea de apelare în mod hands free au fost de asemenea adăugate. O altă adiţie importantă este legată de App Store şi iTunes Store, care pot acum descărca aplicaţii şi alte tipuri de conţinut gratuit fără necesitatea de a introduce parola contului.

Mesajele pot fi acum filtrate în funcţie de datele contactelor. Cele de la numere care nu există în agendă sunt separate de cele ale persoanelor cunoscute, iar iMessage are acum funcţia de raportare a mesajelor de tip spam. Există şi câteva modificări în funcţionarea tastaturilor. iPhone 6 Plus a primit posibilitatea de a aplica formatele Bold, Italic şi Underline în aplicaţiile compatibile RTF direct de pe tatatura landscape, în timp ce peste 300 de noi pictograme emoji au fost adăugate.

Pe lângă toate acestea, Apple promite performanţă mai bună la toate capitolele. Aplicaţiile sunt pornite mai repede şi întâmpină probleme mai rar, performanţa pe WiFi este mai bună, tastaturile de pe AppStore apar mai repede pe ecran, iar diverse mici „bug”-uri de funcţionalitate a aplicaţiilor şi funcţiilor interne au fost corectate.

În teorie, update-ul la iOS 8.3 ar trebui să aducă o experienţă mai calitativă utilizatorilor de iPhone şi iPad, indiferent de nevoi. Faptul că iOS 8.3 a fost primul sistem de operare mobil de la Apple care a primit o versiune beta publică, pare să fi adus în atenţia companiei diverse probleme minore care afectau o serie de aplicaţii proprietare. Puteţi consulta lista completă de schimbări pe site-ul oficial Apple. Update-ul este disponibil acum pe toate dispozitivele Apple compatibile cu iOS 8 şi poate fi făcut direct de pe dispozitiv (OTA), sau folosind aplicaţia iTunes pe PC sau Mac.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult