iOS 9 instalat deja pe 12% dintre dispozitivele compatibile

18.09.2015
iOS 9 instalat deja pe 12% dintre dispozitivele compatibile

iOS 9 a fost lansat în urmă cu doar două zile şi deja a fost înregistrat un număr imens de instalări. În ciuda faptului că în prima zi serverele au fost foarte aglomerate şi mulţi dintre cei interesaţi de noua versiune a sistemului de operare Apple nu au putut să pornească actualizarea, deja peste 12% dintre dispozitivele iOS active au făcut deja trecerea.

Acest lucru înseamnă că iOS 9 a depăşit viteza de adopţie a versiunii precedente, iOS 8, care a fost lovită în primele zile de câteva probleme destul de importante. Conform Mixpanel, creşterea este datorată faptului că Apple a oferit o versiune beta pentru public, ceea ce a ajutat la rezolvarea unor probleme înainte ce software-ul final să ajungă pe piaţă, iar mulţi dintre cei care l-au testat înainte de lansare s-au obişnuit deja cu noile funcţii pe care le-a introdus. Un alt aspect foarte important este mărimea pachetului de instalare, care „cântăreşte” puţin peste 1 GB, cât şi spaţiul necesar pentru instalare, care este de 3 ori mai mic decât în cazul iOS 8.

În acest moment, iOS 9 este mai popular decât toate versiunile de iOS de dinainte de 8 care se găsesc pe dispozitive active. În comparaţie, Android Lollipop a atins acelaşi procent de adopţie de 12% în mai bine de cinci luni, iar acum abia a depăşit procentul de 20% din dispozitivele active. iOS 8 este în continuare instalat pe 80% dintre dispozitivele iPhone şi iOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult