iPadOS 16 va integra un nou „multitasking mode”, care s-ar putea apropia de interfața macOS

03.06.2022
iPadOS 16 va integra un nou „multitasking mode”, care s-ar putea apropia de interfața macOS

iPadOS 16 ar putea fi cel mai mare update al sistemului de operare pentru tablete de până acum. Chiar dacă la trecerea de la denumirea iOS la iPadOS, Apple a integrat câteva noutăți, precum suportul pentru mouse și posibilitatea de a grupa aplicații pentru multitasking, multe dintre aceste funcții erau deja prezente și anterior, dar au fost mai bine evidențiate. Odată cu iPadOS 16, multitasking-ul va primi și mia multe îmbunătățiri, conform celor mai noi informații.

iPadOS va primi un update major, conform celor mai noi informații

Mark Gurman de la Bloomberg spune că Apple va redefini experiența de multitasking de pe iPad cu următorul update. Astfel, iPadOS se va apropia ceva mai mult de experiența de pe macOS, unde poți să ai și aplicații fullscreen, și aplicații în ferestre, una lângă cealaltă, sau în fundal. În prezent, pe iPad nu poți decât să împarți ecranul în două părți, și să mai chemi o aplicație „plutitoare” prin intermediul SlideOver, care folosește interfața de iPhone.

Deși nu este clar cum va arăta noul multitasking de la Apple, se zvonește că iPadOS va primi în sfârșit posibilitatea de a afișa aplicațiile în ferestre care pot fi apoi redimensionate. Anumiți dezvoltatori au notat că urme ale unui nou cod de multitasking în iPadOS au apărut deja în uneltele de dezvoltare precum WebKit și în anumite surse de pe GitHub. Aceste descriu un nou „multitasking mode”, care permite afișarea în noi moduri a aplicațiilor. Aceasta poate fi pornită și oprită, într-o manieră similară cu modul tabletă de pe Windows 10, care face rapid trecerea între cele două interfețe.

Chiar dacă tabletele iPad Pro și iPad Air sunt acum bazate pe cele mai noi cipuri Apple M1, care se regăsesc și în laptop-uri, se pare că Apple nu dorește (încă) să unească seriile de laptop-uri cu cele de tablete prin instalarea macOS pe toate.

Primeșe vești despre iPadOS 16 și iOS 16 sunt așteptate săptămâna viitoare, la WWDC 2022.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult