iPhone-urile actualizate la iOS 16.1 se deconectează în mod aleatoriu de la rețeaua WiFi

28.10.2022
iPhone-urile actualizate la iOS 16.1 se deconectează în mod aleatoriu de la rețeaua WiFi

La fel ca Microsoft și Google, Apple nu este străin de bug-urile iOS, orice actualizare mai amplă de firmware putând rezerva tot felul de probleme fanilor iPhone și iPad.

De exemplu, Apple a lansat iOS 16.1 săptămâna trecută , adăugând funcții noi precum Live Activities, Matter și iCloud Shared Photo Library, împreună cu posibilitatea de a te abona la Apple Fitness Plus fără dispui de un exemplar Apple Watch. Actualizarea a corectat și o vulnerabilitate destul de importantă în serviciul de asistență Siri , care ar fi putut permite hackerilor să vă înregistreze conversațiile. Din păcate, iOS 16.1 a venit și cu bug-uri proprii, unul dintre acestea determinând deconectarea fără un motiv aparent de la rețeaua WiFi.

Semnalat mai întâi pe site-ul MacRumors, problema reclamată de un număr destul de mare de utilizatori iPhone pe rețelele sociale și pe forumurile de asistență Apple acuzau funcționarea intermitentă a conexiunii WiFi, telefonul părând să piardă conexiunea momentan, chiar dacă acoperirea wireless se afla în parametrii optimi. Singurul aspect pe care toți acești utilizatori îl au în comun este actualizarea recentă la firmware-ul iOS 16.1, disponibil începând cu săptămâna trecută.

Deconectarea și reconectarea automată la rețeaua WiFi pare că se manifestă pe tot parcursul zilei, posibil, cu efecte nedorite în ce privește autonomia bateriei.

În lipsa unui răspuns oficial din partea Apple, soluția neoficială pare să fie o vizită la secțiunea Settings > Privacy & Security > Location Services. La secțiunea System Services din josul paginii trebuie să debifezi opțiunea Networking & Wireless.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult