Keyboard for Excel: o nouă tastatură pentru Android de la Microsoft

27.02.2015
Keyboard for Excel: o nouă tastatură pentru Android de la Microsoft

Acum că Microsoft Office este disponibil pe toate platformele mobile, Microsoft încearcă să se asigure că utilizatorii săi au parte de o experienţă confortabilă cu suita software. Astfel, compania a decis să lanseze o tastatură virtuală dedicată utilizatorilor de Excel numită sugestiv „Keyboard for Excel”. Aceasta vine cu o serie de funcţii foarte utile pentru cei care introduc multe cifre, adăugând în partea din dreapta un num-pad, la fel ca pe tastaturile pentru PC.

Deşi va fi mai greu pentru utilizatori să scrie cuvinte pe o tastatură limitată la doar 75% din ecran, introducerea de date numerice va fi de acum mult mai simplă. Microsoft oferă pe lângă cele zece cifre dispuse pe trei rânduri şi butoanele obişnuite pe care ne-am aştepta să le găsim pe o tastatură adevărată: punctul pentru delimitarea numărului de zecimale, simbolul egal (=), cât şi tasta Enter de dimensiuni generoase, preferată de contabili şi de alţi profesionişti care lucrează cu cifre.

Pe lângă acestea, tastatura integrează chiar şi o tastă Tab, care face tranziţia între căsuţele de text din Excel. Din păcate însă, ergonomia este sacrificată. Această tastatură nu va putea fi utilizată în alte aplicaţii într-un mod plăcut, întrucât literele sunt mult prea înghesuite. Un alt aspect foarte important de menţionat este faptul că noua Keyboard for Excel funcţionează în acest moment exclusiv pe tablete, nu şi pe telefoane.

Această tastatură este rezultatul unui nou experiment al echipei Garage din cadrul Microsoft, special concepută pentru a completa experienţa Microsoft Office pe Android. Microsoft listează limitările acestui produs pe pagina oficială, spunând că în acest moment doar caracterele englezeşti sunt disponibile, iar funcţia auto-correct nu a fost încă implementată. Dacă va continua să creeze astfel de aplicaţii inovative, Microsoft Garage ar putea deveni unul dintre cei mai buni dezvoltatori software pentru platforma Android. 

Puteţi descărca Keyboard for Excel chiar acum din Google Play Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult