LG explică mai bine ce se întâmplă cu actualizările de Android: unele modele vor primi și Android 13

08.04.2021
LG explică mai bine ce se întâmplă cu actualizările de Android: unele modele vor primi și Android 13

Pentru că declarațiile inițiale legate de suportul software pentru telefoanele LG deja lansate erau destul de vagi, compania sud coreeană a simțit nevoia să clarifice mai bine ce se va întâmpla în viitorul apropiat. Clienții LG care au cumpărat smartphone-uri din seriile premium se pot aștepta la continuarea lansărilor de actualizări software de sistem și de securitate, iar cei care au cumpărat modele din categoriile mai ieftine de produse vor primi update-uri de asemenea, dar pe o perioadă mai scurtă.

LG iese de pe piața de telefoane, dar va oferi clienților existenți suport software

Se pare că suportul software promis la lansarea dispozitivelor va rămâne neschimbat. LG va păstra în continuare o echipă care va dezvolta noi versiuni software, care să ofere actualizările obișnuite de securitate, cât și upgrade la versiunile mai noi de Android de la Google, atunci când vor fi disponibile.

LG confirmă astfel că modelele premium (din gamele LG G, V, Velvet și Wing), vor beneficia de trei ani de actualizări software din momentul lansării. Asta înseamnă că vor primi trei actualizări de sistem la versiuni noi. Unele sunt pe cale deja să primească actualizare la Android 11, iar Android 12 se va lansa în toamnă. Asta înseamnă că unele modele sunt eligibile să primească chiar și update la Android 13, cândva în cursul anului viitor, sau chiar în 2023.

Lista dispozitivelor care sunt incluse în această perioadă de trei actualizări este scurtă, însă include cele mai performante dispozitive lansate de LG în ultimii doi ani:

  • LG G8 ThinQ
  • LG G8x ThinQ
  • LG G8s ThinQ
  • LG V50 ThinQ
  • LG V60 ThinQ
  • LG Velvet
  • LG Wing

Variantele din gamele de medie, precum LG Stylo sau seria de dispozitive LG K, vor primi doar două actualizări de sistem, în comparație.

LG reiterează de asemenea că va continua să producă dispozitive mobile până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru din 2021, deci fabricile nu se opresc brusc, iar acele telefoane vor beneficia de suport software în continuare. Totuși, unele update-uri ar putea întârzia, iar anumite modele ar putea să primească mai puține actualizări decât altele. Compania spune că este dependentă de programul de lansări de la Google, cât și de capabilitățile dispozitivelor. Este posibil ca anumite modele din gamele inferioare să nu fie compatibile cu toate versiunile următoare de Android din cauza hardware-ului învechit.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult