Lista cu telefoane Samsung Galaxy, eligibile pentru upgrade la Android 14 și One UI 6.0

20.06.2023
Lista cu telefoane Samsung Galaxy, eligibile pentru upgrade la Android 14 și One UI 6.0

Deocamdată, neoficială, lista cu telefoane Samsung Galaxy eligibile pentru upgrade la Android 14 și One UI 6.0 este ușor de anticipat, producătorul sud-coreean nediscriminând foarte mult între modele mai ieftine și cele costisitoare, atât timp cât nu au fost lansate cu prea mult timp în urmă.

În timp ce prezența pe lista de upgrade nu garantează și accesul prioritar la firmware-ul mult așteptat, este rezonabil să credem că fostele modele-flagship vor avea parte de mai multă atenție din partea Samsung, în timp ce modelele entry-level din seriile Galaxy A și M vor fi printre ultimele.

Alcătuită de specialiștii în zvonuri, SamMobile, lista pornește cu seria Galaxy S21, alături de modelele pliabile Galaxy Z Fold3/4 și Z Flip3/4, toate fiind acoperite de actuala strategie Samsung ce garantează patru ani de la momentul lansării cu acces la revizii majore de Android. Următoarea pe lista priorităților este gama mid-range, cu modele precum Galaxy A73, A72, A54, A53, A52, A34, A33, A24, A14, A13 și A04s. Pentru acestea, calendarul de lansare nu este foarte precis, singurul reper oferit fiind „anul acesta”. Modelele Galaxy M54, M53 5G, M33 5G și M23, împreună cu Galaxy F54, F23 și F14 5G, alături de Galaxy Xcover 6 Pro și seria Galaxy Tab S8 sunt de asemenea eligibile pentru actualizarea One UI 6.0.

Deși lista de mai sus nu este confirmată de Samsung, sunt șanse mici ca vreunul dintre dispozitivele menționate să nu fie acoperite. Mai degrabă, dezvăluirea surprinzător de timpurie a nucleului Android 14 ar lăsa loc și pentru suplimentarea listei de telefoane eligibile, Samsung câștigând astfel capital de imagine pentru generozitatea afișată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult