Magazinul de aplicaţii App Store a generat încasări de 10 miliarde de dolari în cursul anului 2013

08.01.2014
Magazinul de aplicaţii App Store a generat încasări de 10 miliarde de dolari în cursul anului 2013

Apple va anunţa rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2014, perioadă corespunzătoare ultimului trimestru calendaristic din 2013, la sfârşitul acestei luni. Până când ne va dezvălui performanţele financiare ale noilor sale telefoane şi tablete care au apărut în cursul toamnei, compania se laudă cu vânzările magazinului de aplicaţii App Store, cifrele atinse fiind într-adevăr impresionante.

În luna decembrie a anului trecut, utilizatorii sistemului de operare iOS au descărcat din App Store nu mai puţin de trei miliarde de aplicaţii, aceasta fiind cea mai activă luna din istoria serviciului. Acest număr record de descărcări s-a reflectat în vânzări, luna decembrie aducând încasări de un miliard de dolari.

Dincolo de această lună-record, întregul an 2013 a fost unul benefic pentru ecosistemul Apple, totalul veniturilor în toate aceste douăsprezece luni ajungând la zece miliarde de dolari. După cum este cunoscut, Apple percepe un comision de 30 de procente din aceste venituri, ceea ce i-a asigura o sursă suplimentară de câştiguri deloc de neglijat, restul ajungând în mâinile dezvoltatorilor software.

Printre cele mai bine vândute titluri semnalate de Apple se numără Candy Crush Saga, Puzzles & Dragons, Minecraft, QuizUp şi Clumsy Ninja. Pe lista companiilor producătoare de aplicaţii care s-au făcut remarcate se numără Duolingo, Simogo, Frogmind, Plain Vanilla Corp, Lemonista, BASE,  Savage Interactive şi compania autohtonă Atypical Games, autoarea jocurilor Sky Gamblers: Cold War, Sky Gamblers: Storm Raiders şi Battle Supremacy.

Apple afirmă că, de la lansarea App Store şi în prezent, vânzările de aplicaţii pentru telefoane şi tablete le-au adus dezvoltatorilor încasări de 15 miliarde de dolari.  În acest moment, App Store oferă peste un milion de aplicaţii, circa jumătate dintre acestea fiind optimizate şi pentru tablete.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News