Mai multă flexibilitate pentru ecranul de start din Windows 8

14.11.2011
Mai multă flexibilitate pentru ecranul de start din Windows 8

Interfaţa Metro demonstrată în prima versiune Windows 8 Developer Preview a stârnit admiraţie dar şi multe controverse, după ce utilizatorii au descris noua interfaţă ca fiind prea optimizată pentru ecrane tactile şi inadecvată pentru utilizatorii clasici de PC-uri, obişnuiţi cu designul flexibil şi uşor de personalizat al interfeţei din Windows 7.

Windows 8

Din fericire criticile primite au fost constructive, ajutând Microsoft să compună o listă impresionantă cu modificări şi îmbunătăţiri pentru Windows 8, dintre care unele ating şi ecranul de start din interfaţa Metro.

Aceia dintre voi care aţi încercat Windows 8 Developer Preview, cu siguranţă aţi remarcat tema de culoare reuşită din punct de vedere estetic, ce abundă în nuanţe de verde. La un studiu mai atent, descoperim că noua interfaţă este foarte săracă în opţiuni de personalizare şi nu permite nici măcar schimbarea wallpaper-ului de fundal.

Toate aceste limitări sunt însă doar temporare. Versiunea următoare de Windows 8 va permite schimbarea imaginii wallpaper şi culoarea de fundal, iar pentru modificări în ansamblu vom avea la dispoziţie şi o selecţie de teme pentru interfaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News