Managerul Google condamnă aplicaţia-spion Carrier IQ

Managerul Google condamnă aplicaţia-spion Carrier IQ

În cadrul unei conferinţe ce a avut loc săptămâna aceasta, managerul executiv al Google, Eric Schmidt, a condamnat compania Carrier IQ pentru aplicaţia ascunsă care colectează datele utilizatorilor de smartphone.

În acelaşi timp, Eric Schmidt a afirmat că nu se putea face nimic pentru a împiedica infiltrarea unei astfel de aplicaţii în sistemul Android, dat fiind faptul că este o platformă Open Source. La finalul conferinţei, Schmidt a ţinut să precizeze că Google nu are nicio înţelegere cu Carrier IQ.

Eric Schmidt

Carrier IQ se află deja în proces cu mai multe companii din Statele Unite pentru implementarea aplicaţiei Control IQ. De curând, Carrier IQ a intrat şi în vizorul Comisiei Europene care investighează controversatul software.

Aplicaţia ascunsă dezvoltată de Carrier IQ a fost deja depistată pe sute de dispozitive mobile inteligente, cele mai multe din Statele Unite. Cei care doresc să testeze dacă au telefonul monitorizat de Carrier IQ, pot instala Carrier IQ Finder, un instrument gratuit de la Bitdefender pentru dispozitive Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News