Microsoft 365 anunță abonamentul Basic, la doar 10 lei pe lună

12.01.2023
Microsoft 365 anunță abonamentul Basic, la doar 10 lei pe lună

Microsoft a anunțat un nou abonament, mai ieftin, pentru serviciile Microsoft 365. Abonamentul Basic este realizat special pentru a înlocui în ofertă abonamentul OneDrive de bază, cu 100 GB stocare cloud, oferind câteva avantaje în plus, pentru a atrage clienții spre zona Office. Lansarea noului plan tarifar va avea loc la sfârșitul acestei luni, pe data de 30 ianuarie.

Abonații OneDrive pe planul de 100 GB vor fi mutați automat pe Microsoft 365 Basic

Acum, cu Microsoft 365 Basic, poți beneficia atât de cei 100 GB de stocare pe OneDrive, dar beneficiezi și de o experiență fără reclame în Outlook, atât pe mobil, cât și pe site-ul serviciului de e-mail. Căsuța de e-mail de pe Outlook.com este de asemenea criptată, pentru cei care folosesc acest abonament, cu alte funcții de securitate în plus, precum verificarea link-urilor și scanarea de viruși pentru atașamente.

Microsoft promite că va adăuga și alte funcții de siguranță avansată în timp, precum Personal Vault, link-uri protejate de parolă în OneDrive sau care pot expira, detecție pentru ransomware și restaurarea fișierelor afectate, cât și posibilitatea de a restaura mai multe fișiere șterse deodată.

microsoft 365 price

Un alt avantaj al tranziției este faptul că Microsoft oferă suport tehnic prin telefon sau chat pentru clienții Microsoft 365. Ce nu primesc însă cei care aleg acest plan tarifar este acces la aplicațiile desktop din suita Office (Word, Excel, PowerPoint). Aceste servicii pot fi accesate exclusiv din browser, într-o variantă web, cu funcționalitate limitată, similară cu Google Docs.

Cei care aveau deja abonamentul OneDrive de 100 GB vor fi automat transferați pe abonamentul Microsoft 365 Basic. Prețul rămâne neschimbat, la 2 dolari americani, care probabil că în România va costa în jur de 2 euro/10 lei. Astfel, Microsoft creează o cale mai ușoară de upgrade pentru cei care ar putea descoperi că au nevoie de mai multă stocare și mai multe servicii office. Microsoft 365 Personal costă 34 de lei pentru un plan tarifar „personal”, care asigură 1 TB de stocare pe OneDrive și toate aplicațiile Office.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult