Microsoft a lansat clientul de email Outlook pentru telefoanele şi tabletele Android şi iOS

29.01.2015
Microsoft a lansat clientul de email Outlook pentru telefoanele şi tabletele Android şi iOS

2014 a fost anul transformărilor radicale pentru Microsoft, strategia „cloud first, mobile first” a noului manager Satya Nadella concretizându-se prin creşterea profiturilor divizilor online, lansarea unor produse hardware sau software noi interesate şi, de neimaginat acum câţiva ani, de lansarea celor mai importante produse software şi pe platformele mobile rivale. După Word, Excel, Powerpoint, OneNote, OneDrive, Remote Desktop sau alte produse similare, portofoliul Microsoft s-a îmbogăţit acum cu lansarea clientului de email Outlook pentru telefoanele şi tabletele Android sau iOS.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Microsoft a anunţat că a achiziţionat compania şi produsul software Acompli. În doar două luni, acest produs a fost reîmpachetat, a primit o interfaţă optimizată pentru tablete şi a fost redenumit Outlook, acesta fiind oferit acum utilizatorilor de telefoane sau tablete Android şi iOS.

Deoarece produsul Acompli a fost deja prezentat acum ceva vreme în cadrul rubricii „Aplicaţia săptămânii”, nu vom insista asupra facilităţilor oferite de acesta. Pentru cei grăbiţi, fostul Acompli şi actualul Outlook oferă integrare cu serverele Exchange, Outlook.com, iCloud, Gmail şi Yahoo, integrează nu doar mesageria ci şi calendarele şi listele de contacte, oferă un manager pentru fişiere care permite atât răsfoirea ataşamentelor locale cât şi a celor stocate pe OneDrive, Dropbox, Box sau Drive şi oferă un mediu de lucru simplu şi prietenos.

Noul Outlook pentru Android şi iOS nu implementează încă suportul suplimentar POP3 sau IMAP, care a lipsit şi din Acompli, însă oferă în schimb o interfaţă optimizată pentru tablete, posibilitatea activării sau dezactivării rapide a modului de vizualizare al conversaţiilor şi posibilitatea de particularizare a gesturilor.

Noua aplicaţie Outlook este disponibilă în magazinele digitale App Store şi Google Play, versiunea pentru Android fiind momentan încă etichetată cu sufixul Preview. Cu această ocazie, Microsoft a anunţat că aplicaţiile Word, Excel şi Powerpoint pentru tabletele Android au ieşit din stadiul de testare Preview şi pot fi considerate produse finite. Din păcate, suita Office pentru Android nu este compatibilă cu tabletele care folosesc procesoare Intel Atom, compatibilitatea x86 urmând să fie adăugată în cursul lunilor următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News