Microsoft a lansat Mimicker Alarm: o aplicaţie sofisticată pentru deşteptare

22.01.2016

Alarma de dimineaţă poate fi cel mai enervant lucru pentru cineva care se trezeşte greu, dar totodată o unealtă ineficientă, având în vedere că poate fi oprită prin simpla apăsare a unui buton. Microsoft vine însă cu Mimiker Alarm, o aplicaţie a diviziei „Microsoft Garage”, care doreşte să se asigure că utilizatorul s-a trezit înainte să oprească sunetul de deşteptare. Pentru a se asigura că aplicaţia îşi face treaba, compania a ales să integreze tehnologii foarte avansate precum inteligenţă artificială şi tehnici de analiză facială.

Mimicker Alarm funcţionează la bază ca orice altă aplicaţie de acest gen. Utilizatorul programează ora, iar telefonul începe să sune dimineaţa la momentul stabilit. Ce face aplicaţia Microsoft diferit este faptul că nu te lasă să opreşti sunetul enervant până când nu satisfaci una dintre condiţiile de pe ecran. Practic, ai de rezolvat trei mini-jocuri care folosesc reţelele neurale Microsoft Project Oxford pentru a analiza răspunsurile.

Primul cere utilizatorului să arate către camera telefonului o anume expresie facială. Fie că trebuie să zâmbeşti, să pari trist sau să râzi, aplicaţia va analiza imaginile furnizate de cameră şi în cazul în care nu detectează expresia cerută, va cere repetarea procesului. În cazul în care nu este destulă lumină, pentru a trece la pasul următor va trebui ca utilizatorul să se ridice din pat să aprindă lumina sau să tragă jaluzelele. Pasul doi foloseşte din nou camera foto, însă de data aceasta va cere o imagine cu un obiect de o anumită culoare. Acest lucru din nou cere utilizatorului să se ridice din pat pentru a căuta un subiect pentru fotografiere. În cele din urmă, va fi necesară citirea cu voce tare a unui text, însă acesta va trebui citit corect în totalitate. Orice greşeală necesită repetarea frazei.

În teorie, după aceste trei „probe”, utilizatorul ar trebui să fie în picioare, fără să rişte să mai adoarmă din nou. Aplicaţia Mimicker Alarm este disponibilă gratuit pe Google Play Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult