Microsoft a prezentat versiunea optimizată pentru ecrane tactile a suitei Office pentru Windows

03.04.2014
Microsoft a prezentat versiunea optimizată pentru ecrane tactile a suitei Office pentru Windows

Microsoft a lansat acum o săptămână îndelung zvonita suită Office pentru tabletele Apple iPad, aceasta fiind totodată şi prima versiune integral tactilă a celebrului pachet de aplicaţii de birou. În mod amuzant, Microsoft a lansat suita Office pe tabletele rivalului înaintea finisării produsului compatibil cu propria platformă Windows, însă acest lucru va fi corectat în curând.

În cadrul conferinţei BUILD, Microsoft a prezentat pentru prima oară mediul grafic al viitoare suite Office pentru Windows 8. Având o interfaţă asemănătoare cu cea remarcată la aplicaţiile deja lansate pe platforma iOS, viitoarea suită Office pentru ecrane tactile va  oferi un mediu grafic optimizat de la bun început pentru interacţiunile tactile, trecând astfel adaptarea şchioapă la acest mod de lucru din actuala versiune 2013.

Aplicaţiile din viitoarea suită Office vor oferi o interfaţă Fluent cu butoane mari care sunt optimizate pentru interacţiunea tactilă, gesturi pentru derulare sau zoom şi un meniu contextual care va putea fi deschis în partea superioară a ecranului şi care va aduce instrumente specifice fiecărei aplicaţii în parte.

Produsul nu este încă finalizat, Microsoft afirmând că prezentarea de aseară a dorit să înfăţişeze modul de lucru şi aspectul viitoarelor produse din suita Office. Viitorul Microsoft Office va fi unul dintre primele produse software care va folosi formatul Universal Windows Apps, urmând să fie compatibilă cu sistemele Windows 8, Windows RT 8.1 şi Windows Phone 8.1. În acest moment nu există o dată certă pentru lansare, zvonurile afirmând că acest produs software va fi gata până la finalul acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News