Microsoft abandonează versiunea optimizată pentru ecrane touch a aplicaţiei Skype for Windows 8

12.06.2015
Microsoft abandonează versiunea optimizată pentru ecrane touch a aplicaţiei Skype for Windows 8

Pregătind terenul pentru Windows 10, Microsoft a anunţat că abandonează aplicaţia Skype for Windows 8 cu interfaţă Modern UI, urmând ca în viitor să ofere doar versiunea clasică pentru PC.

În justificarea deciziei luate, oficialii companiei au explicat că versiunea Skype optimizată pentru ecrane touch a fost creată pentru dispozitive cu Windows 8, dar utilizatorii de PC-uri cu Windows 7 şi Windows 8 au folosit întodeauna versiunea pentru desktop.

Microsoft abandonează Skype for Windows 8

Anticipând lansarea Windows 10, Microsoft va opri funcţionarea aplicaţiei Skype cu interfaţă Modern UI începând cu data de 7 iulie, utilizatorii de tablete cu Windows 8 care încă o folosesc neavând de ales decât să instaleze versiunea pentru PC, dacă doresc să folosească în continuare serviciile Skype.

Renunţarea la versiunea Skype for Windows 8 face parte din noua strategie Microsoft pentru unirea platformelor Windows Phone, Windows şi Xbox într-un ecosistem unic de aplicaţii.

Interfaţa Skype pentru PC

Pe lângă faptul că repune în drepturi perechea clasică formată din tastatură şi mouse, Windows 10 renunţă şi la conceptul de interfaţă duală – desktop şi Modern UI, încât nu ar mai avea sens ca Microsoft să ofere două versiuni ale aceleiaşi aplicaţii.

Rămâne de văzut cum plănuieşte Microsoft să ducă mai departe integrarea serviciului Skype cu sistemul Windows 10. Ştim deja că funcţii cum este cea de mesagerie şi suportul pentru apeluri video din Windows 10 vor fi implementate pe baza serviciului Skype şi integrate cu sistemul de operare. Însă Microsoft precizează că această funcţionalitate nu va fi disponibilă la lansare, ci va fi adăugată  ˝mai târziu în acest an˝, printr-o actualizare adusă sistemului Windows 10.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult