Microsoft, obligat să renunţe la numele Skype?

06.05.2015
Microsoft, obligat să renunţe la numele Skype?

Decizia luată de judecătorii unui tribunal european ar putea obliga gigantul Microsoft să aleagă alt nume pentru serviciul Skype.

Urmând măsurii luate anul trecut, când Microsoft a redenumit serviciul SkyDrive în One Drive, pe motiv că numele SkyDrive este asemănător şi poate fi confundat cu brandul televiziunii britanice Sky, un nou proces pierdut în faţa aceleiaşi companii britanice ar putea obliga gigantul american să renunţe şi la numele Skype.

Skype, asemănător numelui televiziunii britanice Sky

˝Elementul figurativ nu transmite nici un concept, exceptând poate acela de nor. [Asta] ar putea creşte probabilitatea ca elementul ‘Sky’ să fie recunoscut în cadrul cuvântului ‘Skype’, deoarece norii se regăsesc pe cer şi astfel pot fi asociaţi cuvântului ‘Sky’ (cer)˝, au precizat judecătorii în explicarea deciziei luate.

Deşi împiedică brevetarea logo-ului şi numelui Skype în Europa, decizia luată de judecători nu împiedică folosirea acestora, deocamdată. Însă pe termen lung, singura soluţie pentru Microsoft ar putea fi alegerea unui alt nume pentru serviciul Skype, care să nu conţină cuvântul Sky.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult