Microsoft, acţionată în judecată pentru Live Tiles

01.11.2012
Microsoft, acţionată în judecată pentru Live Tiles

După ce a pierdut dreptul de a utiliza numele Metro pentru interfaţa modernă folosită pentru platformele Windows Phone şi Windows 8, nereuşind nici până în ziua de astăzi să se hotărască cu putem totuşi numi acest produs, Microsoft este vizată acum de o companie pentru elementele Live Tiles ale aceleiaşi interfeţe.

SurfCast, o companie din Portland, Oregon, afirmă că a dezvoltat conceptul unor pictograme active, care pot fi utilizate atât pentru activarea unei acţiuni cât şi pentru afişarea de conţinut dinamic, undeva prin anii `90. Compania a înregistrat invenţia în anul 2000, aceasta fiind aprobată în 2004, şi, în baza acesteia, a acţionat în judecată compania Microsoft afirmând că deja cunoscutele Live Tiles fac exact acelaşi lucru şi îi încalcă drepturile de proprietate intelectuală.

Microsoft deţine însă un brevet de invenţie pentru interfaţa nouă folosită de cele mai recente sisteme de operare ale sale, acesta fiind depus în 2006 şi aprobat în 2011. Patentul înregistrat de SurfCast pare a adresa însă doar aspectele afişării în cadrul pictogramelor, dar nu şi acţiunilor făcute cu acestea, deoarece specifică doar acţiunile „mouse over” şi „mouse out”, nu şi „mouse click”, ceea ce face subiectul diferit faţă de implementarea Microsoft.

Cum compania nu are nici un produs în portofoliul său, ci doar un număr de brevete, putem presupune că avem de-a face doar cu un „patent troll”. Despre acest lucru urmează însă să se pronunţe tribunalul din Maine, unde SurfCast i-a chemat pe cei de la Microsoft.

Patentul în baza căruia SurfCast a acţionat în judecată Microsoft

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News