Microsoft adaugă tastatura SwiftKey în Windows 10, pregăteşte terenul pentru laptopuri şi tablete cu două ecrane

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 15.06.2018
Microsoft adaugă tastatura SwiftKey în Windows 10, pregăteşte terenul pentru laptopuri şi tablete cu două ecrane

Demonstrate ca şi concept de design, laptopurile care înlocuiesc tastatura cu un al doilea ecran tactil vor fi suportate oficial în sistemul de operare Windows 10, Microsoft aducând mai multe optimizări, printre care şi tastatura SwiftKey cu suport pentru introducerea textului folosind alunecări pe interfaţa touch.

Tastarea predictivă, prin simpla alunecare a degetelor peste literele reprezentate pe tastatura virtuală a dispozitivelor cu sistem Android şi iOS, va fi disponibilă şi pentru platforma Windows 10, Microsoft renunţând la vechia formă a tastaturii virtuale în favoarea mult mai performantei SwiftKey.

Pentru început, funcţionalitatea swipe-typing va fi disponibilă pentru limbile engleză (US şi UK), franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză şi rusă.

Anunţul preluării tastaturii SwiftKey în Windows 10 apare în contextul unor zvonuri interesante, privind lansarea de noi tablete Surface în cursul acestui an. Alături de un nou model low-cost, Microsoft pare că va lansa şi o tabletă Surface cu două ecrane. Cunoscut doar după numele de cod „Andromeda”, produsul s-ar alătura noii oferte de portabile cu două ecrane dezvăluite deja la Computex 2018.

Cei care doresc să experimenteze mai devreme cu versiunea Windows 10 a tastaturii SwiftKey nu trebuie decât să instaleze cel mai nou build Windows 10 Insider Preview.

Tags: