Microsoft adaugă widget-uri în taskbar-ul Windows 10

07.01.2021
Microsoft adaugă widget-uri în taskbar-ul Windows 10

Ce mai recentă ediție Windows 10 Insider Preview (Build 21286) aduce un număr semnificativ de îmbunătățiri platformei Microsoft, cum ar fi noi setări pentru dispozitive de stocare și suport pentru widget-uri în taskbar.

Încă aflate la faza de testare, noile widget-uri vor afișa informații utile precum starea vremii sau informații de ultimă oră extrase din feed-ul de știri preferat. Dacă widget-ul Weather este mai degrabă rudimentar în forma actuală, alternativa News and Interests pare mult mai bine finisată și în măsură să aducă o contribuție pozitivă experienței Windows 10.

Deși Microsoft nu confirmă în mod explicit acest lucru, este posibil ca noul sistem de widget-uri să fie parte din revizia pregătită interfeței Windows. Cunoscută sub numele de cod ”Sun Valley” noul UI ar trebui să aibă debutul oficial în a doua parte a acestui an.

Microsoft oferă deja două aplicații Windows 10 cu informații actualizate despre știri și vreme – News și Weather. Microsoft nu confirmă dacă aceste aplicații vor dispărea, dar precizează că cele două vor fi combinate într-un „flux integrat de conținut dinamic” care va fi disponibil din bara de activități Windows 10.

 

Pe baza unei capturi de ecran distribuite chiar de Microsoft, se pare că bara de activități va afișa vremea curentă, iar un click pe aceasta va deschide o fereastră conținând un ”feed dinamic de conținut”. Potrivit Microsoft, acest feed poate fi personalizat după bunul plac și poate prezenta carduri cu titluri, informații despre bursă și chiar scoruri sportive. Microsoft spune că obiectivul este de a elimina nevoia utilizatorilor de a comuta între mai multe aplicații pentru acces la știri și informații pe teme care se potrivesc intereselor lor. Utilizatorii vor avea la dispoziție opțiunea ajustării setărilor de confidențialitate în legătură cu fluxul de știri și interese – așa cum se numește oficial – sau oprindu-l în totalitate dacă nu vor să-l folosească deloc.

În primă etapă, suportul pentru widget-uri este disponibil doar utilizatorilor înrolați în programul Windows Insider, care locuiesc în SUA, Canada, Marea Britanie, Australia și India. Totodată, funcționalitatea este legată de prezența browserului Microsoft Edge bazat pe Chromium (va fi instalat automat cu Build 21286 dacă nu faceți acest lucru).

Noul build Windows 10 adaugă suport pentru crearea și administrarea grupurilor de stocare, direct din meniul Settings. În forma actuală, aceste setări pot fi găsite majoritar în meniurile vechiului Control Panel.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult