Microsoft admite, în sfârşit, că Windows Phone e mort

09.10.2017
Microsoft admite, în sfârşit, că Windows Phone e mort
Într-o serie de mesaje publicate pe Twitter, Joe Belfiore, vicepreşedintele Microsoft responsabil cu sistemul de operare mobil al companiei, a admis că Windows Phone este mort. Compania nu va mai continua dezvoltarea Windows 10 Mobile, ci va oferi doar actualizări de securitate şi unele care corectează erori. „Bineînţeles că vom continua să susţinem platoforma… actualizări care corectează erori şi de securitate. Dar construirea de noi funcţii nu mai este o prioritate”, a scris Belfiore. 
 
De facto, Windows Phone este „mort” de mai bine de un an, dar până acum Microsoft nu a recunoscut acest lucru. Compania se va concentra în continuare pe dezvoltarea de servicii şi produse pentru dispozitivele mobile, în special cele care rulează Android şi iOS.  
 
Windows Phone face parte dintr-o serie lungă de produse şi servicii eşuate dezvoltate de Microsoft cu gândul la consumatori. Printre acestea se mai numără playerul muzical Zune, brăţara de fitness Microsoft Band sau serviciul Groove Music, a cărui închidere a fost anunţată recent.   
 
 
Belfiore a declarat şi că a trecut pe Android, la fel ca Bill Gates, co-fondatorul Microsoft.
 
Principalul motiv pentru care compania a abandonat Windows Phone este acela că dezvoltatorii nu au fost niciodată interesaţi serios de ea. Microsoft a încercat să dezvolte singură aplicaţiile populare sau să plătească dezvoltatorii pentru a-şi aduce aplicaţiile şi pe platforma sa. Strategia nu a funcţionat, deoarece baza de utilizatori a rămas mică. În unele cazuri au fost dezvoltate aplicaţii populare, dar acestea nu au ieşit niciodată din faza beta sau au beneficiat foarte rar de actualizări, fiind net inferioare versiunilor pentru Android sau iOS. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult