Skype primește funcția background blur și în aplicația de mobil

17.07.2020
Skype primește funcția background blur și în aplicația de mobil

Chiar dacă Zoom, Teams și Meet sunt acum aplicațiile de videoconferințe despre care toată lumea vorbește, există în continuare destul de mulți utilizatori ai platformelor de apeluri video mai vechi. Skype, de exemplu, este o aplicație foarte utilizată de mulți, iar varianta de mobil a primit acum o nouă funcție pe care probabil mulți și-o doreau. După ce Microsoft a permis utilizatorilor de Skype să ascundă fundalul în apeluri pe PC, acum oferă background blur și în aplicația de iOS.

Skype are acum background blur în timpul apelurilor pe iPhone și iPad

Utilizatorii de iPhone și iPad pot acum activa această funcție din setările aplicației. Este necesară doar activarea opțiunii „enable background blur”, iar totul se face automat în timpul apelului. Microsoft spune că folosește algoritmi AI pentru a utilizatorii, pe care îi izolează apoi în timp real de fundal. De altfel, sistemul este destul de inteligent pentru a detecta individual părul, mâinile și alte părți ale corpului pentru a nu le încețoșa din greșeală.

Rezultatele sunt foarte bune în practică și pot ajuta la ascunderea elementelor din decor. De exemplu, mai ales în această perioadă, când mulți încă lucrează de acasă, poți ascunde o cameră nu tocmai ordonată, sau alte detalii personale în timpul unui apel video cu colegii de serviciu. De asemenea, în timpul unui interviu de la distanță, poți ascunde fundalul pentru a nu dezvălui detalii personale precum fotografii de familie, de exemplu.

Cei care doresc să acceseze funcția background blur pe Skype pe iPhone sau iPad trebuie să actualizeze aplicația la cea mai recentă versiune din App Store. Momentan, Microsoft nu a adăugat această funcție în varianta de Android a aplicației. De altfel, compania nu a spus dacă aceasta va fi sau nu lansată pe platforma Google și în consecință nu există un termen pentru lansarea acesteia.

Totuși, utilizatorii de Android au la dispoziție și celelalte aplicații de video conferințe populare lansate în ultima perioadă, care sunt mult mai bine dotate pentru nevoile celor care le folosesc pentru munca de acasă.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult