Microsoft afișează noi reclame în meniul de Start din Windows 11

15.04.2023
Microsoft afișează noi reclame în meniul de Start din Windows 11

Microsoft experimentează de mulți ani cu reclame pentru diverse servicii și aplicații din portofoliul său în diverse componente ale sistemului de operare Windows. Nu ar fi o problemă atât de mare dacă o licență de Windows nu ar costa de la 100 de euro în sus, sau dacă clienții nu ar plăti deja pentru acesta atunci când cumpără un PC cu software-ul preinstalat. Recent, compania a început să integreze reclame în meniul Start din Windows 11.

Reclamele îndeamnă utilizatorii Windows 11 să încerce alte servicii Microsoft pe bază de abonament

Lista de îmbunătățiri pentru cel mai recent update de Windows 11 promite că acesta va rezolva probleme minore pe care utilizatorii le-au raportat recent, dar include și un detaliu pe care mulți l-ar putea rata. Conform Microsoft, un număr „mic” de utilizatori vor începe să primească notificări pentru instalarea și utilizarea unor produse Microsoft atunci când deschid meniul de Start.

Aceste „notificări” sunt de fapt reclame care încurajează utilizatorii să încerce și, de preferat, să se aboneze la alte servicii de la Microsoft, precum Microsoft 365 sau OneDrive. Iar felul în care apar nu sugerează din start că ar fi reclame, ci mai degrabă trimiteri la funcții din Windows 11.

Reclame care te încurajează să îți realizezi un backup la datele stocate pe computer duc direct către OneDrive, care vine standard cu 5 GB stocare, însă upgrade-ul la capacitate mai mare are atașat un cost lunar pe bază de abonament. Aceste mesaje pot apărea inclusiv în meniuri precum cel al contului de utilizator, de unde poți să dai Sign Out pentru a schimba utilizatorul.

Din fericire, cei care au testat deja această funcționalitate în cadrul programului Windows Insider spun că există totuși o metodă de a scăpa de aceste reclame. Din aplicația de setări, poți merge la meniul de Personalizare > Start și potți de acolo dezactiva notificările pentru cont.

Se pare însă că planurile Microsoft nu sunt de a limita aceste reclame la un număr mic de utilizatori, ci vor începe să apară pe computerele mai multor utilizatori în lunile care urmează.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult