Microsoft, Amazon, Samsung şi Yahoo interesaţi de Cyanogen Inc.

29.08.2014
Microsoft, Amazon, Samsung şi Yahoo interesaţi de Cyanogen Inc.

Cyanogen nu mai este o simplă variantă modificată de Android. Anul trecut a devenit o companie adevărată şi a reuşit să strângă peste 22 de milioan de dolari de la investitori, iar anul acesta pare să fie deja curtată de unii dintre cei mai mari jucători din industrie, aceştia văzând potenţialul unui Android personalizat.

Cyanogen Inc. pare să fie în discuţii de parteneriat sau achiziţie cu alte companii gigant precum Amazon, Microsoft, Samsung şi Yahoo, conform The Information. Aparent toate acestea sunt interesate de serviciile pe care Cyanogen poate să le ofere, iar câteva chiar ar putea să integreze software-ul dezvoltat de companie chiar în produsele lor.

Deşi Microsoft nu dezvoltă momentan dispozitive bazate pe Android, iar Yahoo nu are o prezenţă prea mare în spaţiul mobil, atât Amazon, cât şi Samsung ar putea avea de câştigat de pe urma software-ului Cyanogen. Nu numai că interfaţa acestei variante de Android este destul de apropiată de cea stoc, însă oferă acces la opţiuni şi setări care nu se găsesc în nicio altă implementare a sistemului de operare Google.

Cyanogen Inc. se pregăteşte momentan de încă un val de investiţii şi momentan nu pare să fie în discuţii avansate cu niciuna dintre aceste companii pentru o posibilă achiziţie. De asemenea, aceste informaţii sunt doar zvonuri şi nu pot fi confirmate în mod oficial de niciuna dintre companiile implicate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult