Microsoft ar putea elimina „bătrânul” Media Player din Windows 10

10.10.2017
Microsoft ar putea elimina „bătrânul” Media Player din Windows 10

Windows Media Player este o componentă importantă din Windows, care încă este folosită de mulţi dintre utilizatorii care nu se pricep să instaleze alternative mai performante, sau nu au nevoie de mai mult decât ceea ce oferă soluţia Microsoft. Odată cu Fall Creators Update, care urmează să se lanseze foarte curând, celebrul player multimedia ar putea fi eliminat din Windows 10, dacă noile actualizări pentru versiunile beta vor fi lansate şi pentru varianta finală.

Cei care testează Windows 10 Fall Creators Update în cadrul programului Insiders au sesizat că după instalarea noului update KB4046355, Windows Media Player a fost dezinstalat. Aplicaţia nu mai poate fi găsită sau pornită, însă există în continuare posibilitatea de a o instala separat din meniul de setări al sistemului de operare.

Cei care nu se pot adapta la noul Moveis & TV sau nu folosesc alte aplicaţii precum VLC sau Media Player Classic şi doresc să o instaleze din nou, vor fi nevoiţi să depună puţin efort. Instalarea se face din aplicaţia Settings > Apps > Apps & Features > Manage optional features. Aici se regăseşte listat Windows Media Player, care poate fi astfel descărcat şi instalat din nou.

Se pare însă că nu toţi cei care au instalat actualizarea KB4046355 au rămas fără Windows Media Player. O parte dintre utilizatori susţin că încă au aplicaţia instalată chiar şi după aplicarea noului pachet software, lucru ce sugerează că ar putea fi vorba despre o eroare. Totodată, Windows 10 ar putea să analizeze comportamentul utilizatorilor şi să instaleze sau să dezinstaleze componente în funcţie de comportamentul lor. Cei care nu accesează niciodată Windows Media Player nici nu ar simţi că lipseşte, în timp ce pentru cei care folosesc aplicaţia, aceasta ar putea rămâne instalată.

Microsoft nu a făcut niciun anunţ referitor la această situaţie, deci probabil că vom vedea dacă Media Player rămâne o componentă a lui Windows 10 sau nu odată cu lansarea lui Fall Creators Update, care este aşteptată peste o săptămână, pe 17 octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult